Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Λεκλέρ το FP2 αλλά η προσοχή στην Red Bull (+video)

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Λεκλέρ το FP2 αλλά η προσοχή στην Red Bull (+video)

FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Λεκλέρ το FP2 αλλά η προσοχή στην Red Bull (+video)

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ ανέκαμψε από το ατύχημα του FP1 για να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στο FP2. Ωστόσο ήταν η Rad Bull εκείνη η οποία έπειτα από καιρό ξεκίνησε δυνατά αγωνιστικό τριήμερο.

Advertisement
Advertisement

Ο Λεκλέρ κατάφερε να ξεπεράσει τον χρόνο του Πέρεζ στο τελευταίο δεκάλεπτο της διαδικασίας με την μαλακή γόμα. Βέβαια, ο Μονεγάσκος έκανε την δική του προσπάθεια αρκετά λεπτά αργότερα από ότι οι υπόλοιποι με την πίστα σε καλύτερη κατάσταση.

Βλέπετε οι μηχανικοί της Ferrari είχαν καταφέρει να έχουν έτοιμη την SF-24 του Σαρλ εγκαίρως για την δεύτερη περίοδο. Ωστόσο ο Λεκλέρ ανέφερε πρόβλημα στη συμπεριφορά του μονοθέσιου το οποίο τον ανάγκασε να επιστρέψει στα pits για περαιτέρω ρυθμίσεις. Έτσι το πρόγραμμα του Μονεγάσκου ήταν διαφορετικό από εκείνο των υπολοίπων.

Φυσικά στις δοκιμές της Παρασκευής δεν έχουν τόση σημασία οι καλύτερες προσπάθειες των οδηγών με την μαλακή γόμα αλλά τα long runs, οι προσομοιώσεις αγώνα δηλαδή. Και σε αυτόν τον τομέα οι διαφορές ήταν αρκετά μικρές μεταξύ των κορυφαίων ομάδων.

Advertisement
Advertisement

Τόσο οι McLaren όσο και οι Mercedes είχαν πολύ καλή διαχείριση της μέσης και σκληρής γόμας αντίστοιχα. Ωστόσο για πρώτη φορά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για την Red Bull.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Οι Πέρεζ (2ος ταχύτερος) και Φερστάπεν επικεντρώθηκαν στην μέση γόμα με τον Ολλανδό, ιδίως, να έχει πολύ καλό γυρολόγιο. Ο Μαξ παρέμεινε, βέβαια, επιφυλακτικός μετά το FP2 λέγοντας ότι θα πρέπει να περιμένουν να δουν εάν η RB20 θα έχει την ίδια συμπεριφορά και αύριο με την αύξηση της πρόσφυσης.

Πάντως αυτή ήταν σίγουρα μία ενθαρρυντική επίδοση για τους ανθρώπους της Red Bull. Η RB20 έφερε όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις της στο Μπακού με την ομάδα να δείχνει ότι έχει κατανοήσει πολύ καλύτερα την συμπεριφορά του μονοθέσιου.

Advertisement

Έτσι, με την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Μπακού να έχει ολοκληρωθεί οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες μοιάζουν πολύ κοντά σε επιδόσεις για την ώρα. Η McLaren δείχνει να έχει μία μεγαλύτερη άνεση προς το παρόν. Αλλά η Mercedes είναι κοντά, όπως δείχνουν οι επιδόσεις του Χάμιλτον από το πρωί. Κάτι σύνηθες για την W15 όταν η πρόσφυση είναι χαμηλή.

Οι Ferrari είναι επίσης πολύ κοντά στις δύο παραπάνω ομάδες και ο Λεκλέρ μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Μπακού. Εάν αποφύγει τα λάθη φυσικά. Τέλος, η Red Bull είχε έπειτα από καιρό μία καλή Παρασκευή. Θα μπορέσουν οι Φερστάπεν και Πέρεζ να προβληματίσουν τις McLaren αύριο;

Advertisement