Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Σε άλλη κλάση ο Φερστάπεν

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Σε άλλη κλάση ο Φερστάπεν

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Σε άλλη κλάση ο Φερστάπεν

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε σε δική του κλάση στις κατατακτήριες για το GP της Αυστρίας. Ο Ολλανδός κατάφερε στον σύντομο γύρο του Red Bull Ring να ρίξει 4 δέκατα στο επόμενο μονοθέσιο!

Advertisement
Advertisement

Αυτό, όπως, αναμενόταν ήταν η McLaren του Νόρις. Σε αντίθεση με τις χθεσινές κατατακτήριες για το Sprint, όμως, η διαφορά των δύο οδηγών ήταν πολύ μεγάλη.

Ήταν τέτοια η κυριαρχία του Μαξ που του αρκούσε και η πρώτη του προσπάθεια στο Q3 για την pole του αυριανού GP. Τρίτος θα ξεκινήσει αύριο ο Τζορτζ Ράσελ ενώ ο καλύτερος γύρος του Πιάστρι ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας στον δεύτερο τομέα. Λάθος έκανε και ο Λεκλέρ στην τελευταία του προσπάθεια.

Q1: Χωρίς εκπλήξεις

Δεν υπήρξαν εκπλήξεις στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων. Όλοι όσοι αναμενόταν να περάσουν στο Q2, πέρασαν εύκολα ή δύσκολα. Ο Σάινθ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο με τους Πιάστρι και Φερστάπεν να ακολουθούν.

Advertisement
Advertisement

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Άλμπον, Στρολ, Μπότας, Σάρτζεντ και Ζου. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι οι διαφορές ανάμεσα στους οδηγούς της πρώτης δεκάδας ήταν ιδιαίτερα μικρές.

Q2: Ο Φερστάπεν ξεφεύγει

Η εικόνα αυτή, όμως, θα άλλαζε άρδην στην δεύτερη περίοδο. Ο Φερστάπεν στην πρώτη του προσπάθεια με φρέσκα soft, σημείωσε χρόνο απλησίαστο για τους υπόλοιπους. Ο Σάινθ ήταν δεύτερος αλλά με χρόνο πάνω από 4 δέκατα αργότερο του Ολλανδού. Ο Μαξ θα αύξανε ακόμη περισσότερο την διαφορά του με την δεύτερή του προσπάθεια.

Έτσι, τα βλέμματα έπεσαν περισσότερο επάνω στην μάχη για τις τελευταίες θέσεις της δεκάδας. Εκτός συνέχειας θα έμεναν τελικά οι Ρικιάρντο, Γκασλί, Μάγκνουσεν, Τσουνόντα και Αλόνσο. Ιδιαίτερα απογοητευτική η επίδοση του Ισπανού με την Aston Martin να δείχνει χαμένη εδώ και αρκετούς αγώνες.

Q3: Σε δική του κλάση

Advertisement

Στον πρώτο γύρο προσπαθειών ο Φερστάπεν ήταν και πάλι σε δική του κλάση. Δεύτερος ήταν ο Νόρις, αλλά πάνω από 3,5 δέκατα αργότερος του Ολλανδού. Τρίτος ήταν ο Ράσελ που κατάφερε να κερδίσει τον Πιάστρι στην πρώτη του προσπάθεια.

Ο Φερστάπεν έριξε κι άλλο τον χρόνο του στην δεύτερη προσπάθειά του. Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία για το που θα πήγαινε η pole σήμερα. Οι Νόρις, Ράσελ, Σάινθ και Χάμιλτον συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement