Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Όλα τα highlights! (+video)

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Όλα τα highlights! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Όλα τα highlights! (+video)

FORMULA 1

Το Red Bull Ring φιλοξενεί συνήθως θεαματικούς αγώνες. Ωστόσο χθες όλα ήταν ήρεμα μέχρι και το δεύτερο pit-stop των πρωτοπόρων. Ήταν απλώς η ηρεμία πριν την καταιγίδα.

Advertisement
Advertisement

Αρκούσε μία μικρή καθυστέρηση στο δεύτερο pit-stop του Φερστάπεν ώστε ο αγώνας να πάρει φωτιά. Ο Ολλανδός μέχρι εκείνο το σημείο έλεγχε απόλυτα το Grand Prix.

Μπορεί για το τελευταίο του stint να έπρεπε να πάρει χρησιμοποιημένα medium σε αντίθεση με τα φρέσκα του Νόρις. Αλλά είχε κατορθώσει μέχρι τότε να φτιάξει μία απολύτων υγιή διαφορά 8 δευτερολέπτων από τον αντίπαλό του. Μία διαφορά η οποία εξανεμίστηκε λόγω της καθυστερημένης αλλαγής στο πίσω αριστερά ελαστικό. Το συγκεκριμένο ελαστικό θα πρωταγωνιστούσε και στη συνέχεια.

Βλέπετε ήταν εκείνο που ακούμπησε με το πίσω δεξιά του Νόρις και έδωσε άδοξο τέλος σε μία συγκλονιστική μονομαχία. Ο Φερστάπεν πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων για την επαφή, ενώ ο Νόρις 5 δευτερολέπτων για τέσσερις παραβιάσεις των ορίων της πίστας. Φυσικά, λίγη σημασία είχαν οι ποινές για τους δύο οδηγούς. Εκείνο που μετρούσε ήταν ότι έχασαν την ευκαιρία για νίκη.

Advertisement
Advertisement

Η απογοήτευση του Νόρις -ο οποίος τελικά εγκατέλειψε- ήταν έκδηλη στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Βρετανός περίμενε από τον Φερστάπεν να αναλάβει την ευθύνη για το μεταξύ τους περιστατικό.

Φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Αγωνιστικό συμβάν η σύγκρουση κατά τον Φερστάπεν και προχωρούμε παρακάτω. Με μία νέα κόντρα στο πρωτάθλημα. Φέρτε το ποπ-κορν!

Και ποιος ήταν στην καλύτερη δυνατή θέση για να μαζέψει τα… θραύσματα από την σύγκρουση των Φερστάπεν-Νόρις; Μα ο Τζορτζ Ράσελ φυσικά! Ο Βρετανός πήρε ανέλπιστα την δεύτερη νίκη της καριέρας του παρά την προσπάθεια του Τότο Βολφ να… τον δυσκολέψει! Τότο, τα μηνύματα ενδοεπικοινωνίας μόνο στις ευθείες από την επόμενη φορά!

Advertisement

Οδηγός της ημέρας ψηφίστηκε ο Λάντο Νόρις. Ωστόσο για εμάς οδηγός της ημέρας ήταν ο 6ος χθες Χούλκενμπεργκ! Καταπληκτική εμφάνιση από τον Γερμανό ο οποίος κράτησε πίσω του τον… ανύπαρκτο στην Αυστρία Τσέκο Πέρεζ.

Και μιας και αναφέραμε τον Πέρεζ, να σημειώσουμε και το εξής: Στην Αυστρία ο Φερστάπεν έκανε ένα pit-stop παραπάνω, οδήγησε για έναν γύρο με τρία ελαστικά και πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων. Και πάλι τερμάτισε μπροστά από τον Μεξικανό. Και νομίζαμε ότι χειρότερα από το 2023 δεν γινόταν για τον Πέρεζ.

Advertisement

Στο Red Bull Ring υπάρχουν τρεις ζώνες DRS από την ευθεία των pits μέχρι και την στροφή 4. Μοιραία εκεί γίνονται τα περισσότερα προσπεράσματα. Όχι, όμως, εάν σε λένε Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός έκανε δύο εκπληκτικές κινήσεις από την εξωτερική της στροφής 6 στους Πέρεζ και Σάινθ. Εκείνη επί του Σάινθ του χάρισε και την δεύτερη θέση στο podium. Σίγουρα ο Όσκαρ θα είχε κερδίσει χθες εάν δεν του είχε επιβληθεί ποινή στις κατατακτήριες.

Ο Φερστάπεν παραμένει ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Όμως ο Νόρις και η McLaren θα είναι πρόβλημα για εκείνον μέχρι το τέλος της σεζόν. Από την άλλη η Red Bull μπορεί να προηγείται στους κατασκευαστές. Αλλά ο Πέρεζ πρέπει να ξυπνήσει σύντομα για να την βοηθήσει έναντι των Ferrari και McLaren.

Τα λέμε σε λίγες ημέρες στο Σίλβερστοουν. Το βρετανικό GP δεν είχε κάνει sold-out πριν μία εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι έπειτα από τα όσα συνέβησαν στην Αυστρία δεν θα έχει μείνει εισιτήριο! Μέχρι τότε ο Τζορτζ μπορεί να απολαύσει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του παρέα με φίλους παλιούς αλλά και νέους!