Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει την pole του Sprint

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει την pole του Sprint

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει την pole του Sprint

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει πρώτος αύριο το Sprint της Αυστρίας έχοντας πίσω τους τις McLaren των Νόρις και Πιάστρι.

Advertisement
Advertisement

Η διαφορά του Φερστάπεν από τον Νόρις δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με την μαλακή γόμα. Όμως για άλλη μια φορά ο Ολλανδός έδειξε να έχει το κάτι παραπάνω.

Πάντως όλα δείχνουν ότι οι δύο οδηγοί θα μονομαχούν για την πρωτιά μέχρι το τέλος του τριημέρου. Ο Ράσελ έδειξε στις δύο πρώτες περιόδους ότι θα μπορούσε να μπει και εκείνος στην μάχη για την πρώτη θέση. Μόλις, όμως, τα μονοθέσια πέρασαν στην μαλακή γόμα, ο Βρετανός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους δύο πρώτους.

Πέμπτος ο Σάινθ με την Ferrari να έχει και πάλι το πιο αργό από τα κορυφαία μονοθέσια. Ο Λεκλέρ, μάλιστα, δεν πρόλαβε να σημειώσει χρόνο στο SQ3 λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε κατά τον γύρο εξόδου του. Ο Μονεγάσκος θα ξεκινήσει 10ος πίσω από τους Χάμιλτον, Πέρεζ, Οκόν και Γκασλί.

SQ1: Έκπληξη με Σάρτζεντ

Advertisement
Advertisement

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε αναδειχθεί ταχύτερος όλων στο FP1 παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την PU του. Και στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων για το Sprint ο Ολλανδός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Ο Ράσελ σημείωσε χρόνο πολύ κοντά σε εκείνο του Φερστάπεν.

Από την άλλη ο Λόγκαν Σάρτζεντ έκανε την έκπληξη περνώντας στο SQ2 και όντας για πρώτη φορά φέτος ταχύτερος του Άλμπον σε οποιαδήποτε επίσημη χρονομετρημένη διαδικασία. Ο Ταϊλανδός έμεινε εκτός συνέχειας όπως και οι Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Μπότας και Ζου.

SQ2: Σταθερά στην πρώτη δεκάδα οι Alpine

Ο Φερστάπεν εξακολούθησε να είναι ταχύτερος όλων και στην δεύτερη περίοδο. Και πάλι ο Ράσελ σημείωσε χρόνο πιο κοντά σε εκείνον του Ολλανδού. Μέχρι το σημείο αυτό η Mercedes έδειξε να ανταποκρίνεται καλύτερα στην μέση γόμα από ότι οι McLaren και Ferrari.

Advertisement

Πολύ καλή ήταν και η διπλή πρόκριση των Alpine στο SQ3. Για τρίτο συνεχή αγώνα οι Γκασλί-Οκόν βρέθηκαν άνετα εντός της πρώτης δεκάδας. Αντιθέτως εκτός αυτής βρέθηκαν οι Μάγκνουσεν, Στρολ, Αλόνσο, Τσουνόντα και Σάρτζεντ.

SQ3: Ο Φερστάπεν πρώτος

Στο τελευταίο 8λεπτο της διαδικασίας όλα θα κρίνονταν στον έναν γύρο με την μαλακή γόμα. Όλοι οι οδηγοί άφησαν τις προσπάθειές του για όσο πιο αργά γινόταν. Όμως το πλάνο αυτό δε λειτούργησε καλά για τον Λεκλέρ. Ο Σαρλ αντιμετώπισε πρόβλημα με την SF-24 ενώ ήταν ακόμη στο pitlane και δεν πρόλαβε να περάσει την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού πριν λήξει ο χρόνος.

Advertisement

Όλοι οι υπόλοιποι πρόλαβαν και με την μαλακή γόμα οι δύο McLaren ξαφνικά… ζωντάνεψαν. Κυρίως εκείνη του Νόρις η οποία κέρδισε τους πάντες πλην του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πήρε την pole του Sprint για λιγότερο από ένα δέκατο από τον Λάντο. Τρίτος ο Πιάστρι ενώ οι Ράσελ και Σάινθ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.