Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει και το Sprint

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει και το Sprint

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν παίρνει και το Sprint

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Λάντο Νόρις στους πρώτους γύρους και κατάφερε να πάρει άλλη μία νίκη σε Sprint.

Advertisement
Advertisement

Οι Πιάστρι και Νόρις τερμάτισαν στις θέσεις 2 και 3, με τον Λάντο να χάνει μία θέση από τον teammate του. Οι Ράσελ και Σάινθ συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Ο αγώνας κρίθηκε επί της ουσίας στους πρώτους γύρους. Τότε ο Νόρις είχε την ευκαιρία να προβληματίσει σοβαρά τον Φερστάπεν. Ωστόσο ο Ολλανδός κατάφερε να αμυνθεί εξαιρετικά. Όταν ο Λάντο προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τον Ολλανδό, όμως, ο Φερστάπεν δεν έχασε την ψυχραιμία του και πήρε ξανά την πρώτη θέση στην επόμενη στροφή. Στη συνέχεια απλώς… εξαφανίστηκε μπροστά.

Η μέση γόμα ήταν η λογική επιλογή για το Sprint και το σύνολο των οδηγών την προτίμησε. Όμως η πρώτη εκκίνηση ακυρώθηκε και οι οδηγοί έκαναν έναν επιπλέον γύρο σχηματισμού.

Εκκίνηση

Advertisement
Advertisement

Όταν επιτέλους έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Φερστάπεν ξεκίνησε καλύτερα από τον Νόρις και έστριψε άνετα πρώτος. Ο Λάντο έπρεπε να αμυνθεί, μάλιστα, και έναντι του Πιάστρι ο οποίος τον πίεσε μέχρι και την στροφή 4.

Κατάφερε, όμως, να κρατηθεί μπροστά του σε αντίθεση με τον Ράσελ ο οποίος στο ίδιο σημείο θα έχανε μία θέση από τον Σάινθ. Με την ενεργοποίηση του DRS ο Νόρις άρχισε αμέσως να ασκεί πίεση στον Φερστάπεν. Αλλά ο Ολλανδός αμυνόταν πάντα ιδανικά στην στροφή 4.

Έτσι, στον 6ο γύρο ο Νόρις αποφάσισε να αλλάξει τακτική. Βούτηξε στα φρένα για την 3 προσπερνώντας τον Φερστάπεν. Ωστόσο ο Ολλανδός παρά το ότι δεν διέθετε DRS στην επόμενη ευθεία κατάφερε να πάρει πίσω την θέση του.

Εντός έδρας επικράτηση

Advertisement

Το προσπέρασμα του Μαξ στον Λάντο στην στροφή 4 έφερε τον δεύτερο σε μειονεκτική θέση έναντι και του Πιάστρι. Ο Αυστραλός θα προσπερνούσε τον teammate του από την εξωτερική στης στροφής 6.

Τρεις γύρους αργότερα και ο Ράσελ θα έπαιρνε πίσω την 4η θέση από τον Σάινθ. Έτσι με τη συμπλήρωση της μισής απόσταση η σειρά ήταν Φερστάπεν, Πιάστρι, Νόρις, Ράσελ και Σάινθ.

Advertisement

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Φερστάπεν έλεγξε απόλυτα τον αγώνα. Έχοντας κάνει καλύτερη διαχείριση στα ελαστικά του και με τις Mclaren να μην μπορούν να ακολουθήσουν ο Μαξ θα έπαιρνε πρώτος την καρό σημαία. Οι Ράσελ, Σάινθ και Χάμιλτον ολοκλήρωσαν το Sprint στις θέσεις από τις οποίες είχαν ξεκινήσει.