Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Επεκτάσεις για Γκασλί και Στρολ-Λώσον αντί Ρικιάρντο στην RBF1;

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Επεκτάσεις για Γκασλί και Στρολ-Λώσον αντί Ρικιάρντο στην RBF1;

FORMULA 1

F1: Επεκτάσεις για Γκασλί και Στρολ-Λώσον αντί Ρικιάρντο στην RBF1;

FORMULA 1

Ο Πιερ Γκασλί υπέγραψε πολυετή επέκταση με την Alpine ενώ την ίδια στιγμή αβέβαιο δείχνει το μέλλον του Ρικιάρντο στην F1.

Advertisement
Advertisement

Η επέκταση της συνεργασίας των Γκασλί-Alpine ήταν αναμενόμενη έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Φλάβιο Μπριατόρε. Ο Ιταλός ειδικός σύμβουλος της ομάδας είχε παραδεχτεί δημόσια ότι ο Γκασλί και η ομάδα «βρίσκονταν στην ίδια σελίδα» σε ότι αφορούσε τη συνεργασία τους.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη η σημερινή ανακοίνωση της Alpine, σύμφωνα με την οποίαν ο Πιέρ θα παραμείνει στο Ένστοουν τα επόμενα χρόνια. Λεπτομέρειες τη συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ωστόσο πρόκειται για μία επέκταση 1+1 κατ’ ελάχιστον.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Γάλλος θα είναι με την Alpine και το 2026, όταν θα λάβει χώρα και η επόμενη μεγάλη αλλαγή κανονισμών. Το ερώτημα που αφορά στην Alpine τώρα είναι το ποιος θα πάρει τη θέση του Οκόν.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί θεωρούσαν ότι φαβορί για την θέση ήταν ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας Τζακ Ντούχαν. Άλλοι πίστευαν ότι ο Μπριατόρε θα έφερνε κάποιο νέο «καυτό» ταλέντο από μικρότερη κατηγορία. Ωστόσο πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό το ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της Alpine και του Σάινθ. Σε περίπτωση που ο Κάρλος υπογράψει, η γαλλική ομάδα θα έχει εξασφαλίσει ένα φανταστικό οδηγικό δίδυμο για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης η Aston Martin ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Λανς Στρολ για το 2025 και μετά. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη έκπληξη αφού η ομάδα είναι στην ουσία… οικογενειακή επιχείρηση των Στρολ.

Λώσον αντί Ρικιάρντο;

Την ίδια στιγμή αβέβαιο μοιάζει το μέλλον του Ντάνιελ Ρικιάρντο στην RBF1 αλλά και στην F1 γενικότερα. Ο Χέλμουτ Μάρκο με δηλώσεις του έδειξε, ουσιαστικά, τον Λίαμ Λώσον ως μελλοντικό teammate του Γιούκι Τσουνόντα στην junior team της Red Bull.

Advertisement

«Στόχος της ομάδας αυτής (σ.σ. RBF1) είναι να προετοιμάζει οδηγούς για την Red Bull. Ο Ντάνιελ ήρθε εδώ με την προοπτική να πάρει προαγωγή για την δεύτερη θέση στην Red Bull εφόσον οι εμφανίσεις του μας έπειθαν. Ωστόσο αυτή ανήκει πλέον στον Σέρχιο Πέρεζ. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει πια αυτό το πλάνο» δήλωσε ο Αυστριακός.

«Θα πρέπει να φέρουμε σύντομα στην ομάδα έναν νέο οδηγό. Αυτός θα είναι ο Λίαμ Λώσον» κατέληξε ο Μάρκο. Ο Λώσον είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις από το περσινό του ντεμπούτο όταν είχε αντικαταστήσει για 5 αγώνες τον τραυματία Ρικιάρντο.

Advertisement

Αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι ο Λώσον θα πάρει για… τα καλά τη θέση του Αυστραλού. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτό να συμβεί και εντός της τρέχουσας σεζόν.