Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Αυτοί είναι οι δέκα επόμενοι πρωταθλητές!

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Αυτοί είναι οι δέκα επόμενοι πρωταθλητές!

FORMULA 1

F1: Αυτοί είναι οι δέκα επόμενοι πρωταθλητές!

FORMULA 1

Το αμερικανικό δίκτυο ESPN με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει τους επόμενους δέκα παγκόσμιους πρωταθλητές στην F1!

Advertisement
Advertisement

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) γίνεται όλο και περισσότερο της… μόδας. Και φυσικά η F1 -ως σπορ άμεσα συνδεδεμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας- δεν θα μπορούσε να απουσιάσει.

Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση η AI αναλαμβάνει μάλλον ρόλο… αστρολόγου παρά μηχανικού. Συγκεκριμένα το ESPNF1 χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τους πρωταθλητές των επόμενων 10 ετών, συμπεριλαμβανομένου και του 2024. Και τα αποτελέσματα θα εκπλήξουν αρκετούς.

Εντάξει, όχι σε ότι αφορά το 2024. Η AI θεωρεί σίγουρη την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Φερστάπεν. Καμία έκπληξη εδώ. Για το 2025, όμως, η AI βάζει φωτιά στο Μαρανέλο και στέφει πρωταθλητή τον Λεκλέρ! Το μοντέλο θεωρεί ότι η άνοδος της Ferrari θα συνεχιστεί και του χρόνου και ότι ο Σαρλ θα επικρατήσει του Χάμιλτον εντός της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη το 2026 -πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων κανονισμών- θα ανήκει στην Mercedes με την οποίαν ο Ράσελ θα κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα! Το 2027 ο Νόρις φέρνει και πάλι το πρωτάθλημα στην McLaren ενώ την επόμενη σεζόν ο Φερστάπεν κατακτά το 5ο του πρωτάθλημα.

Συνοψίζοντας, μέχρι το 2033 θα έχουμε από δύο πρωταθλήματα για τους Φερστάπεν, Λεκλέρ, Ράσελ και Νόρις. Από ένα θα έχουν οι Πιάστρι και Πουρσέρ (ο οποίος δεν έχει τρέξει ακόμη στην F1). Ίδωμεν…