Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Τέλος ο Νιούι από τη Red Bull Racing

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Τέλος ο Νιούι από τη Red Bull Racing

FORMULA 1

Επίσημο: Τέλος ο Νιούι από τη Red Bull Racing

FORMULA 1

Η Red Bull Racing, με μία αναλυτική ανακοίνωση, ενημέρωσε σχετικά με την αποχώρηση του Βρετανού σχεδιαστή από την ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι ο Άντριαν Νιούι θα αποτελέσει παρελθόν από το Μίλτον Κινς, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από τη Red Bull, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα περισσότερα όσων γνωρίζαμε.

Ο κορυφαίος σχεδιαστής στην ιστορία της Formula 1 θα αποχωρήσει από την αυστριακή ομάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Συνεπώς, θα συνεχίσει να παρευρίσκεται στους υπόλοιπους αγώνες της φετινής σεζόν και να συμμετέχει κανονικά στα αγωνιστικά δρώμενα.

Ωστόσο, δε θα αποτελεί πια μέρος της ομάδας σχεδιασμού για την εξέλιξη της RB20 ή της RB21, καθώς η εστίασή του θα αφορά αποκλειστικά το πρώτο hypercar της Red Bull, την RB17.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αυστριακός όμιλος, ο Νιούι θα συνεχίσει να συμμετέχει πλήρως στο συναρπαστικό αυτό πρότζεκτ, το οποίο θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο στο Goodwood.

Ο 65χρονος αποχωρεί από τη Red Bull Racing, όντας αναπόσπαστο μέλος της από το μακρινό 2006 και έχοντας κατακτήσει επτά παγκόσμιους τίτλους οδηγών και έξι κατασκευαστών.

Συνολικά, τα μονοθέσια που σχεδίασε για την ομάδα του Μίλτον Κινς έχουν πάρει 118 νίκες και 101 pole position. Φυσικά, όλοι οι παραπάνω αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στη σεζόν.

Advertisement

Με την επίσημη ανακοίνωση να είναι γεγονός, μένει μόνο να μάθουμε εάν ο Άντριαν Νιούι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Formula 1, αποδεχόμενος μία από τις πολλές πλουσιοπάροχες προτάσεις που έχει στα χέρια του ή αν θα αποφασίσει να αποσυρθεί.