Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Audi: Δίνει τα κλειδιά στον Μπινότο!

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Δίνει τα κλειδιά στον Μπινότο!

FORMULA 1

Audi: Δίνει τα κλειδιά στον Μπινότο!

FORMULA 1

Η γερμανική εταιρία αποδέσμευσε τους Αντρέας Σάιντλ και Όλιβερ Χόφμαν και δίνει τα ηνία του project της στην F1 στον πρώην επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση αυτή του διευθύνοντα συμβούλου της Audi, Γκέρνοτ Ντέλνερ μπορεί να σόκαρε αρκετούς. Ωστόσο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Όπως είχατε ήδη διαβάσει στο newsauto.gr υπήρχε χάσμα στις σχέσεις των δύο κορυφαίων στελεχών της Audi F1. Ο μεν CEO της Sauber, Σάιντλ ήταν υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις στο Hinwil της Ελβετίας ενώ o Χόφμαν ήταν υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις του Νόιμπουργκ, όπου θα κατασκευάζονται οι PU.

Ωστόσο οι δύο άνδρες όχι μόνο δεν μπορούσαν να συντονιστούν, αλλά υπέσκαπταν ο ένας τις προσπάθειες του άλλου. Ώσπου ο CEO της εταιρίας, Ντέλνερ, αποφάσισε να λάβει ριζικά μέτρα, αποδεσμεύοντας και τους δύο!

Advertisement
Advertisement

Οι δύο θέσεις συγχωνεύονται σε μία και αυτή ανατίθεται στον Ματία Μπινότο ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Αυγούστου. Η Audi είχε προσεγγίσει εδώ και αρκετό καιρό τον Ιταλό. Συγκεκριμένα λίγο μετά από την παραίτησή του από την Ferrari.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένη την προσχώρηση του Μπινότο στο στρατόπεδο της Audi κάποια στιγμή. Εντούτοις δεν γνώριζαν τον ρόλο που θα του ανατίθετο. Με την κίνηση αυτή, ο Ντέλνερ δίνει τον πλήρη έλεγχο τους project στο πρώην αφεντικό της Ferrari.

Παράλληλα το Auto Motor und Sport θεωρεί περίπου δεδομένη και την μεταπήδηση του Μάικ Κρακ στην Audi στον ρόλο του επικεφαλής της. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κρακ είναι ο νυν επικεφαλής της Aston Martin F1.

Advertisement

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό οι εργασίες στο Νόιμπουργκ έχουν μείνει πίσω. Κυρίως λόγω της διαμάχης των Σάιντλ και Χόφμαν. Εν τω μεταξύ ο χρόνος πιέζει ήδη για το πρωτάθλημα του 2026. Το σίγουρο είναι ότι οι Μπινότο-Κι (τεχνικός διευθυντής) και ίσως και ο Κρακ έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους.

Φωτογραφία: Reuters

Advertisement