Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin: Τι πήγε στραβά στην Ίμολα;

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Τι πήγε στραβά στην Ίμολα;

FORMULA 1

Aston Martin: Τι πήγε στραβά στην Ίμολα;

FORMULA 1

Η βρετανική ομάδα έφερε στην Ιταλία το δεύτερο φετινό της πακέτο αναβαθμίσεων. Ωστόσο αυτό δεν έδειξε να λειτουργεί ικανοποιητικά.

Advertisement
Advertisement

Η AMR24 είναι το μονοθέσιο που έχει τις περισσότερες αναβαθμίσεις από την αρχή της σεζόν. Το πρώτο πακέτο χρησιμοποιήθηκε στην Σουζούκα, με τον Αλόνσο να φέρνει την 5η θέση στις κατατακτήριες και την 6η στον αγώνα.

Η δεύτερη εξελικτική απόπειρα της Aston Martin ήρθε στην Ίμολα. Δυστυχώς για την ομάδα από το Σίλβερστοουν, όμως, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Ο Αλόνσο είχε έξοδο στο FP3 η οποία προκάλεσε ζημιά στο μονοθέσιο. Οι μηχανικοί του κατέβαλλαν υπερπροσπάθεια και είχαν έτοιμη την AMR24 για το Q1. Όμως ο Ισπανός έκανε και πάλι λάθος χάνοντας της συνέχεια της διαδικασίας.

Τελικά η ομάδα επέλεξε για τον Αλόνσο την εκκίνηση από το pitlane. Όχι ότι αυτό βοήθησε σε κάτι τελικά. Ο Ισπανός ήταν άφαντος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τερμάτισε τελευταίος, έναν γύρο πίσω από τον Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Κάπως καλύτερα πήγαν τα πράγματα για τον Στρολ. Ο Καναδός πέρασε στο Q2 το Σάββατο και την Κυριακή τερμάτισε 9ος. Οι 2 πόντοι που έφερε ο Λανς, όμως, φαντάζουν λίγοι όταν η μέχρι πρότινος άμεση ανταγωνίστρια McLaren, έδωσε μάχη για τη νίκη, έχοντας ήδη κερδίσει, μάλιστα, τον προηγούμενο αγώνα.

Δυσκολοοδήγητο το μονοθέσιο

Οι αναβαθμίσεις της Ίμολα ήταν, σύμφωνα με την ομάδα, μέρος ενός επιθετικού προγράμματος εξέλιξης του μονοθέσιου από τον τεχνικό διευθυντή Νταν Φάλοους. Ωστόσο τα δεδομένα του προσομοιωτή απείχαν αρκετά από την πραγματικότητα.

«Στην Ίμολα όταν ξεκινάς από εκεί που ξεκινήσαμε εμείς είναι δύσκολο να φέρεις ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Κρακ. «Πήραμε δύο βαθμούς, βέβαια, πράγμα που δείχνει ότι το μονοθέσιο έχει ακόμη δυναμικό. Ωστόσο είχαμε και δύο εξόδους στη διάρκεια του τριημέρου οι οποίες μας πήγαν πίσω. Ιδίως εκείνη του FP3» συμπλήρωσε.

Advertisement

«Είδαμε ότι το μονοθέσιο ήταν δυσκολοοδήγητο. Επιλέξαμε για τον Αλόνσο την εκκίνηση από το pitlane ώστε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να παρατηρήσουμε την συμπεριφορά του μονοθέσιου» αποκάλυψε ο Κρακ.

«Οι δύο βαθμοί δεν αρκούν. Όλοι φέρνουν αναβαθμίσεις και ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Πρέπει να φέρουμε περισσότερα πράγματα» παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Aston Martin.

Advertisement