FORMULA 1

Aston Martin: Κάουελ αντί Ουίτμαρς!

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Κάουελ αντί Ουίτμαρς!

FORMULA 1

Aston Martin: Κάουελ αντί Ουίτμαρς!

FORMULA 1

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην βρετανική ομάδα με τον Άντι Κάουελ να αντικαθιστά από τον Οκτώβριο τον Μάρτιν Ουίτμαρς στον ρόλο του CEO.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα από το Σίλβερστοουν διέρχεται έπειτα από το φετινό ιαπωνικό GP μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης. Οι αναβαθμίσεις της AMR24 δεν έχουν λειτουργήσει και οι Αλόνσο-Στρολ απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης.

Η διοίκηση της ομάδας, λοιπόν, αποφάσισε να δράσει γρήγορα και να προχωρήσει σε αντικατάσταση του CEO της. Συγκεκριμένα ο Άντι Κάουελ, πρώην επικεφαλής του τμήματος κινητήρων στην Mercedes και ιθύνων νους πίσω από την κυριαρχία των Γερμανών από το 2014 έως το 2020, θα επιστρέψει στην F1 για λογαριασμό της ομάδας των Στρολ.

Ο Κάουελ θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τον Οκτώβριο. Η θέση του CEO ανήκε από τον Σεπτέμβριο του 2021 στον Μάρτιν Ουίτμαρς. Ο Βρετανός είχε και εκείνος μια μακρά πορεία στελέχους στην F1, κυρίως για λογαριασμό της McLaren.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο Ουίτμαρς ήταν εκείνος που… πλήρωσε το μάρμαρο για το κακό ξεκίνημα της Aston Martin φέτος. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το εάν ο Βρετανός θα αποχωρήσει από την ομάδα ή θα μετακινηθεί σε κάποια άλλη θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Aston Martin προσπαθεί να δελεάσει εδώ και πολλούς μήνες τον Άντριαν Νιούι, ο οποίος αποχωρεί από την Red Bull. Ο Νιούι επισκέφθηκε, μάλιστα, τις εγκαταστάσεις της ομάδας πριν λίγες ημέρες.

Αλλά η ομάδα των Στρολ δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο στελεχιακό της επιτελείο προκειμένου να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Και η αρχή έγινε με την προσχώρηση του Κάουελ. Ο Ουίτμαρς κατείχε την θέση του CEO από τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν και είχε αντικαταστήσει τον Ότμας Σάφναουερ.