Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin: 100 εκατομμύρια ευρώ για Νιούι!

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: 100 εκατομμύρια ευρώ για Νιούι!

FORMULA 1

Aston Martin: 100 εκατομμύρια ευρώ για Νιούι!

FORMULA 1

Ο Λόρενς Στρολ φέρεται να έχει κάνει πρόταση-μαμούθ στον Άντριαν Νιούι ώστε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τι δηλώνει ο Βρετανός γκουρού της F1;

Advertisement
Advertisement

Γη και ουρανό έχει κινήσει το αφεντικό της Aston Martin για να φέρει τον Νιούι στο Σίλβερστοουν. Σύμφωνα με τον f1-insider, ο Λόρενς Στρολ του έχει κάνει πρόταση η οποία θα τον καταστήσει ως το τέταρτο πιο ακριβοπληρωμένο πρόσωπο στην F1.

Εφόσον ο Νιούι δεχτεί, θα εισπράττει 25 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι Φερστάπεν, Χάμιλτον και Λεκλέρ θα κερδίζουν περισσότερα από τον ιδιοφυή Βρετανό σχεδιαστή. Την ίσια στιγμή η Gazzetta dello Sport ισχυρίζεται ότι ο Νιούι είχε συζητήσεις με την Ferrari αλλά οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Τα ζητήματα που ναυάγησαν -για την ώρα- οι διαπραγματεύσεις του Νιούι με την Ferrari ήταν δύο σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. Από τη μία η Ferrari δεν ήταν διατεθειμένη να του δώσει τα χρήματα που ζητούσε. Από την άλλη ο Νιούι ζήτησε να φέρει μαζί του 20 μηχανικούς από την Red Bull. Πράγμα το οποίο δεν δέχτηκε ο Βασέρ.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει σε άλλους τομείς. Είχε προσφέρει στον Νιούι την θέση του ανώτατου τεχνικού συμβούλου, χωρίς ο Νιούι να υποχρεούται να βρίσκεται συνεχώς στο Μαρανέλο. Ωστόσο για την ώρα οι δύο πλευρές δείχνουν να έχουν αρκετά μεγάλες διαφορές στον τρόπο με τον οποίον βλέπουν τα πράγματα.

Παρά ταύτα ο Βασέρ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ανακοινώσει τον νέο τεχνικό διευθυντή της Ferrari. Σημείωσε με νόημα, μάλιστα, ότι στην λίστα του βρίσκονται δύο άτομα, τα ονόματα των οποίων έχουν από 5 γράμματα. Εκείνα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι τα ονόματα των Νιούι (Newey) και Ουασέ (Wache).

Πάντως για την ώρα είναι ο Στρολ εκείνος που φαίνεται διατεθειμένος να τα δώσει όλα για τον Νιούι και όχι ο Βασέρ. Ο Καναδός μεγιστάνας ξενάγησε πρόσφατα τον Νιούι στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ομάδας του στο Σϊλβερστοουν. Η οποία ομάδα είναι η συνέχεια της Jordan GP με τον πρώην ιδιοκτήτη της, Έντι Τζόρνταν να είναι ο άνθρωπος ο οποίος εκπροσωπεί τον Νιούι στις διαπραγματεύσεις.

Θα προτιμήσει ένα διάλειμμα;

Advertisement

Ο ίδιος ο Νιούι πάντως δείχνει να παραμένει ατάραχος μπροστά στην φρενίτιδα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Times δήλωσε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί.

Ο Βρετανός θέλει να αποφορτιστεί από το πιεστικό περιβάλλον της F1 και να σκεφτεί το κατά πόσον θα ήθελε να επιστρέψει σε αυτό. Φυσικά, δεν θα μπορεί να απέχει για πολύ. Οι εξελίξεις τρέχουν και όποιος δεν τις παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς χάνει έδαφος, μοιραία.

Advertisement

Εξάλλου οι ομάδες που πολιορκούν τον Νιούι τον θέλουν κυρίως για τα νέα μονοθέσια του 2026. Συνεπώς ο Άντριαν θα πρέπει σύντομα να λάβει μία απόφαση. Θα προσπαθήσει να συμπληρώσει και 4η δεκαετία στην F1 ή θα προτιμήσει να ασχοληθεί με άλλα projects που ίσως να τον ικανοποιούν περισσότερο; Οι Λόρενς και Φρεντ περιμένουν εναγωνίως.