Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Σκέφτεται αλλαγή οδηγού; (+video)

Ελλάδα 20:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Σκέφτεται αλλαγή οδηγού; (+video)

FORMULA 1

Alpine: Σκέφτεται αλλαγή οδηγού; (+video)

FORMULA 1

Στο GP του Μονακό ο Εστεμπάν Οκόν παραλίγο να θέσει εκτός αγώνα και τα δύο μονοθέσια της ομάδας του. Και το κλίμα στο Ένστοουν δεν είναι καθόλου καλό για τον Γάλλο.

Advertisement
Advertisement

Το περιστατικό συνέβη μετά την πρώτη εκκίνηση και λίγο πριν διακοπεί ο αγώνας λόγω της καραμπόλας στην Beau Rivage. Ο Οκόν ήταν πίσω από τον Γκασλί καθώς οι δύο Alpine προσέγγιζαν την Portier.

Ο Εστεμπάν επιχείρησε μία ιδιαίτερα αισιόδοξη κίνηση από την εσωτερική. Παρά το ότι ο Γκασλί του άφησε όσο χώρο μπορούσε, οι δύο A524 ακούμπησαν. Εκείνη του Οκόν να σηκώθηκει στον αέρα και προσγειώθηκε με δύναμη στο οδόστρωμα. Το μονοθέσιο του Οκόν υπέστη ζημιές σε πίσω ανάρτηση και κιβώτιο ταχυτήτων, οι οποίες δεν του επέτρεψαν να πάρει την επανεκκίνηση.

Ευτυχώς για τους Γάλλους, η A524 του Γκασλί μπόρεσε να συνεχίσει και να πάρει τελικά τον τελευταίο βαθμό που προσφέρει η 10η θέση. Ωστόσο ο επικεφαλής της Alpine, Μπρούνο Φαμίν, δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με τα όσα συνέβησαν.

Δραστικά μέτρα

Advertisement
Advertisement

«Το περιστατικό αυτό είναι λυπηρό. Ακριβώς αυτό που δεν θέλαμε να δούμε» δήλωσε ο Φαμίν στο γαλλικό Canal+ πριν την επανεκκίνηση. «Η οδήγηση του Εστεμπάν ήταν απαράδεκτη και θα υπάρξουν συνέπειες. Θα πάρουμε δραστικά μέτρα» συμπλήρωσε εξοργισμένος ο Γάλλος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Φαμίν ήταν λίγο πιο ήρεμος. Ωστόσο επέμεινε ότι θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα πίσω από κλειστές πόρτες στο Ένστοουν. «Δεν θα επιτρέψουνε να συμβεί ξανά κάτι που θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της ομάδας» σημείωσε ο Φαμίν.

Η ευθύνη για το συμβάν βαραίνει αποκλειστικά τον Οκόν. Ο Γάλλος έχει, μάλιστα, ιστορικό επαφών και οριακής οδήγησης εναντίον teammates του.

Advertisement

Η συμφωνία πριν τον αγώνα στην Alpine ήταν ότι το μονοθέσιο που θα ξεκινούσε πιο μπροστά (του Γκασλί δηλαδή) θα είχε τον πρώτο λόγο. Και ότι το άλλο μονοθέσιο θα λειτουργούσε υποστηρικτικά. Αλλά 8 στροφές μετά την εκκίνηση η όποια συμφωνία στο μυαλό του Εστεμπάν είχε κάνει… φτερά!

Το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσουν στην Alpine σχετικά με το οδηγικό τους δίδυμο. Τα συμβόλαια και των δύο οδηγών λήγουν στο τέλος της σεζόν. Ανανέωση και των δύο μοιάζει εξαιρετικά απίθανη έπειτα από το συμβάν του Μονακό.

Advertisement

Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιοι που θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό ο Οκόν να… φάει πάγκο από την Alpine για μερικούς αγώνες. Μία άλλη επιλογή θα ήταν εκείνη που εφάρμοσε η Mercedes το 2016 για τους Χάμιλτον και Ρόζμπεργκ. Να βάλει, δηλαδή, τους οδηγούς να υπογράψουν μία συμφωνία ότι θα πληρώνουν από τις τσέπες τους τις όποιες ζημιές προκληθούν από μεταξύ τους επαφές.