Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Μπριατόρε

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Μπριατόρε

FORMULA 1

Alpine: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Μπριατόρε

FORMULA 1

Ο πρώην επικεφαλής των Benetton και Renault επιστρέφει στο Ένστοουν σε ρόλο συμβούλου, δέκα τέσσερα χρόνια έπειτα από την αποπομπή του για το διαβόητο Crashgate στην Σιγκαπούρη το 2008.

Advertisement
Advertisement

Η σύντομη ανακοίνωση της ομάδας γράφει: «Η BWT Alpine F1 Team μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Φλάβιο Μπριατόρε έχει τοποθετηθεί από τον CEO του γκρουπ της Renault, Λούκα ντε Μέο, στην θέση του ειδικού του συμβούλου επί του τμήματος της F1».

«Ο Μπριατόρε θα επικεντρωθεί πρωτίστως σε κρίσιμους. κορυφαίους τομείς της ομάδας όπως: η ανακάλυψη νέων ταλαντούχων οδηγών, συμβουλές για την αγορά οδηγών αλλά και την βελτίωση της παρούσας δομής εντός της ομάδας. Παράλληλα θα βοηθήσει και σε θέματα στρατηγικής προσέγγισης της ομάδας στα πλαίσια του σπορ γενικότερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως γίνεται κατανοητό από την ανακοίνωση ο Μπριατόρε θα είναι επί της ουσίας ο «άνθρωπος του προέδρου» σε ότι αφορά τη λειτουργία της ομάδας F1. Χθες οι εργαζόμενοι της ομάδας σε Ένστοουν και Βιρί-Σατιγιόν είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπριατόρε είναι μία επιτυχημένη αλλά και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην ιστορία της F1. Ήταν ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του Μίχαελ Σουμάχερ με την Benetton το 1994 και 1995 αλλά και του Φερνάντο Αλόνσο με την Renault το 2005 και το 2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπριατόρε θα επιφορτιστεί και με την τελική απόφαση σχετικά με το εάν η Alpine θα συνεχίσει να προμηθεύεται PU από την Renault το 2026 ή θα αναζητήσει πελατειακή συμφωνία με μία εκ των Mercedes, Ferrari, RB Powertrains ή Honda. Ως πιο πιθανή περίπτωση, πάντως, προβάλει εκείνη της Mercedes μέχρι στιγμής.