Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλόνσο: Σε Μόντσα και Σιγκαπούρη η Ferrari θα είναι πρώτη!

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλόνσο: Σε Μόντσα και Σιγκαπούρη η Ferrari θα είναι πρώτη!

FORMULA 1

Αλόνσο: Σε Μόντσα και Σιγκαπούρη η Ferrari θα είναι πρώτη!

FORMULA 1

Μπορεί η Ferrari να μην έχει ακριβώς εντυπωσιάσει στα τελευταία GP. Ωστόσο ο Αλόνσο έχρισε την SF-24 φαβορί για δύο από τους επόμενους τρεις αγώνες!

Advertisement
Advertisement

Το 2024 ήταν μία χρονιά σκαμπανεβασμάτων μέχρι στιγμής για την Ferrari. Η ιταλική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά εξασφαλίζοντας δύο νίκες μέχρι και το GP του Μονακό.

Αλλά η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για τα κόκκινα μονοθέσια. Οι αναβαθμίσεις της SF-24 δεν λειτούργησαν το ίδιο καλά με εκείνες των McLaren και Mercedes. Το αποτέλεσμα ήταν οι Λεκλέρ-Σάινθ να πέσουν πίσω από τα μονοθέσια των δύο αυτών ομάδων στους καλοκαιρινούς αγώνες.

Ο πολύπειρος Φερνάντο Αλόνσο, όμως, πιστεύει ότι σύντομα θα δούμε τις Ferrari και πάλι να πρωταγωνιστούν. «Νομίζω από τις κορυφαίες ομάδες, η Mercedes μπορεί να είναι λίγο ασταθής, αλλά οι McLaren, Red Bull και Ferrari θα διεκδικούν podium σε κάθε τριήμερο. Στους δύο επόμενους αγώνες (σ.σ. εξαιρεί το Αζερμπαϊτζάν) πιστεύω ότι η Ferrari θα έχει το κορυφαίο μονοθέσιο» δήλωσε.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα οι Λεκλέρ και Σάινθ είχαν ένα πολύ δυνατό ολλανδικό GP. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε έπειτα από καιρό στο podium ενώ ο Ισπανός ανέβηκε από την 10η στην 5η θέση έπειτα από πολλά και όμορφα προσπεράσματα. Αρκεί αυτό, όμως, ώστε να χρίσουμε την Ferrari φαβορί σε οποιονδήποτε από τους επόμενους αγώνες;

Αναβαθμίσεις για την Μόντσα

Ο Αλόνσο εξηγεί: «Κρίνοντας από τη νίκη του Λεκλέρ στο Μονακό, η Ferrari θα είναι φαβορί για την Σιγκαπούρη. Εξάλλου και πέρσι η Ferrari ήταν το ίδιο ανταγωνιστική εκεί αλλά και στην Μόντσα» σημειώνει ο Αλόνσο.

Με την μάχη για το πρωτάθλημα να έχει φουντώσει για τα καλά, μία πιθανή άνοδος της Ferrari στους επόμενους αγώνες θα προσθέσει αρκετό σασπένς στη συνέχεια της σεζόν. Μένει να φανεί το εάν η Ferrari θα δικαιώσει τον πρώην οδηγό της.

Advertisement

Οι Λεκλέρ και Βασέρ αποκάλυψαν ότι η Ferrari θα έχει ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για την Μόντσα. Αυτό σίγουρα θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Scuderia για την πρώτη εντός έδρας νίκη της έπειτα από εκείνη του 2019 με τον Λεκλέρ.