Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλόνσο: Πολύ πρόσφατο αυτό το «παιδικό όνειρο» του Χάμιλτον!

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλόνσο: Πολύ πρόσφατο αυτό το «παιδικό όνειρο» του Χάμιλτον!

FORMULA 1

Αλόνσο: Πολύ πρόσφατο αυτό το «παιδικό όνειρο» του Χάμιλτον!

FORMULA 1

Ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε στην παρουσίαση της AMR24 για τη νέα σεζόν και όχι μόνο. Σχολίασε δε με τον δικό του τρόπο και την μετακίνηση Χάμιλτον στην Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ισπανός παραδέχτηκε αρχικά ότι έμαθε τα νέα μία ήμερα αργότερα καθώς την ώρα της ανακοίνωσης εκείνος προπονούταν!

«Θα έλεγα ότι ήταν όντως έκπληξη η εξέλιξη αυτή. Κυρίως επειδή από έξω φαινόταν (σ.σ. ο Χάμιλτον) να είναι πολύ δεμένος με την Mercedes, πιστός σε εκείνην και τα λοιπά. Ήταν απρόσμενο» σημείωσε ο Αλόνσο. «Δεν γνωρίζω τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση ή το πώς εκτυλίχθηκε η όλη ιστορία. Δεν έδωσα πολλή προσοχή» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Ο Χάμιλτον είχε δηλώσει ότι το να οδηγήσει για την Ferrari ήταν ένα παιδικό του όνειρο. Και η ατάκα αυτή δεν διέφυγε του Νάντο. «Δεν ήταν αυτό το παιδικό του όνειρο πριν 12 μήνες, σωστά; Ή πριν δύο μήνες; Τότε είχε διαφορετικό όνειρο» σχολίασε ο Αλόνσο.

«Η Ferrari είναι μια πολύ ξεχωριστή ομάδα. Ελπίζω να απολαύσει την εμπειρία, ωστόσο είναι πιο απολαυστικό όταν κερδίζεις. Βέβαια έχουν ήδη ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο. Ακόμη και με μία τόσο κυρίαρχη Red Bull πέρυσι κατάφεραν να πάρουν μία νίκη. Ίσως ο Λιούις μπορέσει να τους δώσει το κάτι παραπάνω στην μάχη για το πρωτάθλημα» δήλωσε ο Ισπανός.

Aston Martin ή μήπως Mercedes

Advertisement

Τι συμβαίνει, όμως, με τον ίδιο τον Αλόνσο; Το συμβόλαιο του με την Aston Martin λήγει φέτος και δεν έχουν υπάρξει ακόμη συζητήσεις ανανέωσης. «Εάν αποφασίσω να συνεχίσω να τρέχω του χρόνου η πρώτη και η μόνη ομάδα με την οποία θα συζητήσω αρχικά θα είναι η Aston Martin. Πιστεύω πολύ σε αυτό το project» ξεκαθάρισε ο Ισπανός.

Advertisement

Φυσικά, ο  Αλόνσο επιθυμεί κυρίως να έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Να μπορέσει να παλέψει και πάλι για νίκες ή ακόμη και για το πρωτάθλημα. «Δεν είμαι στην F1 για πλάκα. Δεν είμαι τέτοιου είδους οδηγός. Εάν δεν τα βρούμε με την Aston Martin θα εξετάσω τις επιλογές που υπάρχουν. Γνωρίζω ότι είμαι ελκυστικός σε αρκετές ομάδες» δήλωσε.

Θα μπορούσε μία από αυτή να είναι ακόμη και η Mercedes; «Θα έλεγα ότι βρίσκομαι σε μία μοναδική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές στο grid και είμαι ο μόνος διαθέσιμος για το 2025. Με την Mercedes δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις. Γνωρίζω, βέβαια, ότι η αγορά των οδηγών πήρε μπροστά λίγο νωρίτερα φέτος. Ωστόσο εγώ επικεντρώνομαι στην προετοιμασία μου για τη νέα σεζόν» υπογράμμισε ο Αλόνσο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alonso: Ίσως ο Hamilton γέρασε!
Αλόνσο: Να μην μιλάει ο Σάφναουερ!
Aston Martin: Παρουσίαση της AMR24 (+video)