Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλόνσο: Η Valkyrie του βγήκε… ελαττωματική! (+video)

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλόνσο: Η Valkyrie του βγήκε… ελαττωματική! (+video)

FORMULA 1

Αλόνσο: Η Valkyrie του βγήκε… ελαττωματική! (+video)

FORMULA 1

Οι περαστικοί στους δρόμους το Μονακό είχαν σαστίσει καθώς ο Νάντο έβγαινε στο δρόμο για πρώτη φορά με το νέο του απόκτημα. Ώσπου, ξαφνικά, η Valkyrie… αποφάσισε ότι δεν θέλει να προχωρήσει άλλο!

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα ο Φερνάντο Αλόνσο δεν περίμενε να πάει έτσι η πρώτη του βόλτα με το νέο του «παιχνίδι». Βλέπετε δεν είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που ο θρύλος της F1 παρέλαβε τη μία από τις μόλις 150 Aston Martin Valkyrie που θα παραχθούν συνολικά.

Το υπεραυτοκίνητο της Aston Martin έχει αξία που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η θηριώδης ισχύς του 6,5 λίτρων V12 κινητήρα της είναι στους 1.155 ίππους και το μονοθέσιο (συγγνώμη, το αυτοκίνητο) πιάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε κάτω από 2,5 δευτερόλεπτα. Κάθε μία από τις 150 Valkyrie είναι χειροποίητη και στον σχεδιασμό της συμβάλλει και ο μελλοντικός της ιδιοκτήτης.

Για παράδειγμα εκείνη του Αλόνσο, φέρει τα αρχικά του σε διάφορα σημεία της, όπως και τον αριθμό 14 με τον οποίον ο Νάντο τρέχει στην F1. Ο Ισπανός έχει συμμετάσχει στο φινίρισμα και άλλων λεπτομερειών της δικής του Valkyrie.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο το πρώτο ραντεβού των δύο δεν… πήγε και πολύ καλά. Έπειτα από μία πρώτη μικρή βόλτα η Valkyrie του Αλόνσο έμεινε! Αναγκαστικά έπρεπε να έρθει η οδική βοήθεια για να παραλάβει το αυτοκίνητο ώστε οι τεχνικοί της Aston Martin να το επισκευάσουν.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Αλόνσο θα καλέσει και τον σχεδιαστή της, Άντριαν Νιούι για να εκφράσει τα παράπονά του. Εξάλλου, σε λίγο καιρό οι δυο τους θα ανήκουν στην ίδια ομάδα, την Aston Martin Aramco F1 Team. Και σίγουρα ο Νάντο θα εύχεται το πρώτο μονοθέσιο του Νιούι που θα οδηγήσει στην καριέρα του να αντέξει για πολλά περισσότερα χιλιόμετρα!

Video credit: Pistons Brothers