Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άλμπον: Στην Williams έως και το 2026

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άλμπον: Στην Williams έως και το 2026

FORMULA 1

Άλμπον: Στην Williams έως και το 2026

FORMULA 1

Ο Ταϊλανδός οδηγός επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ομάδα από το Γκρόουβ για δύο ακόμη χρόνια, έως και το τέλος της πρώτης σεζόν εφαρμογής των νέων τεχνικών κανονισμών.

Advertisement
Advertisement

Η τρέχουσα συμφωνία που έδενε τον Άλμπον με την Williams είχε υπογραφεί στο τέλος του 2022 και ήταν 2+1 ετών. Αυτό σημαίνει ότι ο Άλμπον θα μπορούσε να παραμείνει -λογικά υπό προϋποθέσεις- στο Γκρόουβ έως και το τέλος της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο οι δύο πλευρές έδειξαν ότι επιθυμούσαν να διασφαλίσουν τη συνέχεια της συνεργασίας τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εξάλλου ο Άλμπον από το 2002 -όταν και έτρεξε για πρώτη φορά με την Williams- έχει αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της βρετανικής ομάδας. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο Ταϊλανδός θα παραμείνει στην Williams μέχρι και το τέλος του 2026.

Η συμφωνία αυτή βάζει τέλος στις αρκετές φήμες που είχαν ακουστεί τους τελευταίους μήνες και ήθελαν τον Άλμπον ως υποψήφιο αντικαταστάτη του Πέρεζ στην Red Bull. Επιπλέον, ο Άλμπον αποδεικνύει έμπρακτα ότι πιστεύει στο πλάνο του Τζέιμς Βόουλς για το μέλλον της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην Williams Racing και θα εξακολουθήσω να συνεργάζομαι με μία τόσο ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων» δήλωσε ο Άλεξ μετά την υπογραφή της επέκτασής του. «Το πλάνο που έχουμε είναι μακροπρόθεσμο και για τον λόγο αυτό αποφάσισα να υπογράψω πολυετή συμφωνία» συμπλήρωσε.

«Στο ταξίδι αυτό θα χρειαστούμε χρόνο. Ωστόσο έχω την αυτοπεποίθηση ότι χτίζουμε σωστά την ομάδα ώστε να προοδεύσουμε και να επιτύχουμε σπουδαία πράγματα στο μέλλον» κατέληξε ο Άλμπον.

Ο Άλμπον διανύει την τρίτη του χρονιά στην Williams. Μέχρι στιγμής έχει τερματίσει 10 φορές σε βαθμολογούμενες θέσεις για λογαριασμό της βρετανική ομάδας. Καλύτερα αποτελέσματά του οι δύο 7ες θέσεις που πήρε πέρσι σε Καναδά και Ιταλία. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για τις Toro Rosso και Red Bull. Έχει δύο τρίτες θέσεις σε Τοσκάνη και Μπαχρέιν το 2020.