Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O εκβιαστής των Σουμάχερ ήταν υπάλληλός τους!

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O εκβιαστής των Σουμάχερ ήταν υπάλληλός τους!

FORMULA 1

O εκβιαστής των Σουμάχερ ήταν υπάλληλός τους!

FORMULA 1

Εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της οικογένειας του Μίχαελ Σουμάχερ. Σύμφωνα με την γερμανική δικαιοσύνη οι φερόμενοι ως δράστες είχαν στην κατοχή τους δύο σκληρούς δίσκους με ευαίσθητο υλικό.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τον 52χρονο Μάρκους Φ. και τον 53χρονο Γιλμάζ Τ. από το Βούλφραθ και το Βούπερταλ αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε εργαστεί για 5 χρόνια ως φύλακας στο σπίτι της οικογένειας Σουμάχερ.

Ο Μάρκους Φ. έφυγε από εκεί το 2021. Μέχρι τότε, όμως, είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει μεγάλο όγκο ευαίσθητου υλικού που αφορούσε στην κατάσταση του Schumi. Συγκεκριμένα ο Μάρκους Φ. είχε φωτογραφίες του Μίχαελ Σουμάχερ στην παρούσα του κατάσταση, λίστες φαρμάκων, βίντεο και άλλα ευαίσθητα ιατρικά στοιχεία του μεγάλου Γερμανού.

Ο φερόμενος ως ιθύνων νους του εκβιασμού 15 εκατομμυρίων ευρώ στην οικογένεια Σουμάχερ, Μάρκους Φ.

Σύμφωνα με την Bild ο Μάρκους Φ. προσέγγισε τον Γιλμάζ Τ. από το Βούπερταλ και του υποσχέθηκε μερικά εκατομμύρια ευρώ ώστε να κάνει εκείνος τον εκβιασμό στην οικογένεια Σουμάχερ. Οι φερόμενοι ως δράστες ζητούσαν 15 εκατομμύρια ευρώ ώστε να μην δημοσιοποιήσουν το υλικό που είχαν στην κατοχή τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές στο εκβιασμό συμμετείχε και ο μικρότερος γιος του Γιλμάζ Τ., Ντάνιελ. Ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έπειτα από την κατάθεση εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Ο Γιλμάζ Τ. εργαζόταν για χρόνια ως μπράβος. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ήταν εκείνος ο οποίος είχε εκτελέσει την απόπειρα εκβιασμού σε βάρος της οικογένειας Σουμάχερ.

Ωστόσο οι Μάρκους Φ. και Γιλμάζ Τ. παραμένουν υπό κράτηση. Ο πρώτος -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Bild– είχε πολλά προσωπικά χρέη. Ήλπιζε να την γλιτώσει εκβιάζοντας την οικογένεια Σουμάχερ. Ο δεύτερος εργαζόταν ως μπράβος σε κλαμπ της περιοχής.

Ήταν ο Γιλμάζ Τ. εκείνος ο οποίος είχε συλληφθεί πριν μερικές εβδομάδες, όπως είχατε διαβάσει πρώτοι στο newsauto.gr. Εκείνος, στην συνέχεια, υπέδειξε τον Μάρκους Φ. ως τον άνθρωπο ο οποίος του είχε παραδώσει το υλικό και είχε συλλάβει το κατάπτυστο αυτό σχέδιο.

Advertisement

Φωτογραφίες: Bild.de