Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2024

Ford Capri: Η αναγέννηση ενός θρύλου

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Capri: Η αναγέννηση ενός θρύλου

FORD 2024

Ford Capri: Η αναγέννηση ενός θρύλου

FORD 2024

H Ford επαναφέρει το ιστορικό όνομα του Capri σε μία σύγχρονη ηλεκτρική εκδοχή, διατηρώντας όμως την γοητεία και την σπορ αύρα του κλασικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που όλοι στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση, η Ford ακολουθεί πιστά τον δικό της ξεχωριστό δρόμο. Και φροντίζει να συνδυάζει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής με ένα έντονο συναισθηματικό υπόβαθρο που ξυπνά μνήμες και θυμίζει σε όλους όμορφες στιγμές.

Μετά την τεράστια επιτυχία της ηλεκτρικής Mustang, η Ford κάνει και πάλι μία βουτιά στο ένδοξο παρελθόν της. Και φέρνει για άλλη μια φορά στην ζωή ένα όνομα το οποίο έχει συνδεθεί με μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Capri υπήρξε ένα από τα πιο κλασικά σπορ μοντέλα που χαρακτήρισε μία ολόκληρη εποχή και σημάδεψε γενιές και γενιές οδηγών στην Ευρώπη. Παρουσιάστηκε το 1969 και πούλησε πάνω από 1,8 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 1986 που σταμάτησε η παραγωγή του.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Capri έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ford. Και για άλλη μια φορά η εταιρεία κάνει την σοφή κίνηση να αναστήσει μία ιδέα η οποία έχει τόσο έντονο συναισθηματικό υπόβαθρο, δημιουργώντας το πιο σπορ ηλεκτρικό οικογενειακό της αγοράς. Και με ένα σχέδιο το οποίο άνετα θα μπορούσε να είναι η συνέχεια του κλασικού μοντέλου αν είχε μείνει στην παραγωγή μέχρι τις ημέρες μας.

To παρελθόν συναντά το μέλλον λοιπόν σε ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε σχεδίαση, το οποίο έρχεται να δώσει μια έντονη σπορτίφ νότα στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο μοντέλου συνδυάζει την coupe κληρονομιά του κλασικού μοντέλου με SUV χαρακτηριστικά και ανέσεις και εξαιρετική αεροδυναμική.

Χαρακτηριστικά στοιχεία όπως τα τέσσερα φωτιστικά σώματα και η έντονη coupe γραμμή οροφής έχουν επανασχεδιαστεί με μοντέρνες πινελιές, όπως τα φωτιστικά σώματα LED και τα μαύρα γραφικά. Οι επιλογές ζαντών αλουμινίου και τα τολμηρά χρώματα, όπως το Vivid Yellow, ενισχύουν την δυναμική παρουσία του αυτοκινήτου.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το σαλόνι του, όπου οι αναφορές στο παρελθόν συνδυάζονται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές και ψηφιακές παροχές.

Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει στοιχεία όπως θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και λειτουργία μασάζ στο κάθισμα του οδηγού.

Advertisement

Η είσοδος χωρίς κλειδί, ο διζωνικός κλιματισμός και μια ηχομπάρα στο ταμπλό ενισχύουν την άνεση. Τα μοντέλα Capri Premium προσθέτουν φωτισμό περιβάλλοντος και ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα B&O με 10 ηχεία.

Το νέο Capri είναι εξοπλισμένο με 12 αισθητήρες υπερήχων, πέντε κάμερες και τρεις συσκευές ραντάρ για παρακολούθηση 360 μοιρών. Διαθέτει επίσης όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας για την υποστήριξη του οδηγού.

Η ρυθμιζόμενη κεντρική οθόνη SYNC Move των 14,6 ιντσών προσφέρει ευελιξία στη χρήση, ενώ ο πρακτικός αποθηκευτικός χώρος MegaConsole των 17 λίτρων μεταξύ των εμπρός καθισμάτων προσθέτει στην άνεση.

Advertisement

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι απλά κορυφαίοι για τα δεδομένα του μεγέθους του αμαξώματος, ενώ τεράστιος είναι και ο χώρος των αποσκευών που φθάνει τα 572 λίτρα, νούμερο ιδανικό για τις μετακινήσεις μίας οικογένειας.

Το νέο Ford Capri διατίθεται στην χώρα μας σε δύο εκδόσεις, Capri Style και Capri Premium. Και οι δύο εκδόσεις έρχονται με μπαταρία ιόντων λιθίου Extended Range των 77 και 79 kWh αντίστοιχα, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως 627 χιλιόμετρα.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς με 286 ίππους ή τετρακίνηση, με δύο ηλεκτροκινητήρες και μέγιστη ισχύ 340 ίππους. Οι επιδόσεις που επιτυγχάνουν είναι εξαιρετικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 6,4 και 5,3 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Το νέο Ford Capri διαθέτει on board φορτιστή των 11 kW και για τα δύο μοντέλα, καθώς και η υποστήριξη ταχείας φόρτισης DC έως 135 και 185 kW για την πισωκίνητη και την τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα. Η φόρτιση της μπαταρίας από 10 έως 80% σε μόλις 28 λεπτά για το Capri Extended Range RWD και 26 λεπτά για το Capri Extended Range AWD.

Το νέο Ford Capri είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τιμή εκκίνησης 37.200€, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης των 9.000€ από το πρόγραμμα “ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΙΙΙ”.

Με το σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη νέο Capri η Ford κάνει και πάλι την διαφορά, συνδυάζοντας έξυπνα την τεχνολογία αιχμής και την ηλεκτροκίνηση με ένα συναισθηματικό φορτίο που πάντα χαρακτήριζε την εταιρεία και τα αυτοκίνητά της.

Ο θρύλος του Capri επέστρεψε, διαφορετικός αλλά εξίσου γοητευτικός και προσαρμοσμένος στα σημερινά δεδομένα. Ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο για εκείνους που αναζητούν την σπίθα της οδηγικής ευχαρίστησης και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Και η Ford είναι πάντα εδώ για να του την προσφέρει απλόχερα και με τον πιο γοητευτικό τρόπο.