Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο… γιοφύρι της Άρτας

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο… γιοφύρι της Άρτας

Mobility

Το νέο… γιοφύρι της Άρτας

Mobility

Παράταση στην… παράταση, για την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα, που θα αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Advertisement
Advertisement

Νέα παράταση δόθηκε στο έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του δρόμου Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης μήκους 7,15χλμ που αποτελεί το πρώτο τμήμα για την αναβάθμιση του άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έδωσε στο έργο παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση). Το project έχει κλείσει μια δεκαετία υπό κατασκευή είναι ένα από τα πιο χρονοβόρα στην ελληνική περιφέρεια.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μη συντέλεση απαλλοτριώσεων, ενώ στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως “Διαχρονικά, από την υπογραφή της σύμβασης, καθυστερήσεις προέκυψαν επίσης λόγω μη ένταξης του έργου, αρχαιολογικές ανασκαφές, μετατοπίσεις δικτύων ΟΚΩ, διακοπών εργασιών, θεομηνίας που έπληξε το έργο στις 26-01-2021, κ.ά. Ωστόσο, η μη απόδοση των απαιτούμενων εκτάσεων δημιουργεί πέραν των καθυστερήσεων ολοκλήρωσης των εργασιών και επιπρόσθετα προβλήματα κατά τμήματα λόγω:

  • της ταυτόχρονης συνεχούς κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού (με επαυξημένη επικινδυνότητα),
  • της μη δυνατότητας ολοκλήρωσης των υδραυλικών έργων και εκτόνωσής τους στους τελικούς αποδέκτες,
  • της αποκοπής της πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές ή και ιδιοκτησίες,
  • του σχεδιασμού του έργου – εφόσον δεν ολοκληρωθούν τμήματά του – και την ανάγκη τοπικής τροποποίησης της κυκλοφορίας και της εγκεκριμένης μελέτης σήμανσης
  • των οχλήσεων φερόμενων παρόδιων ιδιοκτητών που δεν έχουν αποζημιωθεί έως σήμερα, κ.λ.π.».
Advertisement
Advertisement