Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Θέμα με τα ηλεκτρικά και για τα νοσοκομεία;

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέμα με τα ηλεκτρικά και για τα νοσοκομεία;

Mobility

Θέμα με τα ηλεκτρικά και για τα νοσοκομεία;

Mobility

Θεώρησαν ότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης ή έκρηξης από την μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου…

Advertisement
Advertisement

Αν νομίζετε ότι το αλαλούμ σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, με ασαφείς και ενίοτε παράλογες οδηγίες, όπως αναδείχθηκε από τα ευτράπελα περιστατικά στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, κάνετε λάθος!

Ένας οδηγός από το Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα πολύ περίεργο και καθόλου… χαριτωμένο περιστατικό.

Φανταστείτε να πηγαίνετε το παιδί σας στο νοσοκομείο και να απαγορεύεται η πρόσβαση στο πάρκινγκ, επειδή οδηγείτε ηλεκτρικό όχημα! Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Paul Freeman-Powell, τονίζοντας την έλλειψη κατανόησης και τις ξεπερασμένες πολιτικές που δεν έχουν καλύψει την αυξανόμενη δημοτικότητα των EV’s.

Advertisement
Advertisement

Tο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Alder Hey στο Λίβερπουλ. Ο κ. Freeman-Powell, ο οποίος είχε κλείσει ιατρικό ραντεβού για τον γιο του, ισχυρίζεται ότι απομακρύνθηκε από έναν, λόγω της προσωρινής απαγόρευσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο οδηγός αντίκρισε με έκπληξη τις πινακίδες «No Electric Vehicles»,  ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις. Μίλησε επίσης με έναν φύλακα που τον ενημέρωσε ότι… η μπαταρία του ηλεκτρικού του αυτοκινήτου θα μπορούσε να «αντιδράσει» με τις μεταλλικές επιφάνειες του χώρου στάθμευσης, προκαλώντας την «πυρκαγιά» ή ακόμα και την «έκρηξη».

Αν και αυτή η εξήγηση δεν έβγαζε κανένα νόημα για τον ιδιοκτήτη του EV, συμβιβάστηκε και πάρκαρε έξω, καθώς δεν ήθελε να χάσει το ραντεβού του επτάχρονου γιου του.

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του αγγλικού νοσοκομείου, εξήγησε ότι ο περιορισμός αυτός είναι προσωρινός και οφείλεται στις εργασίες αναβάθμισης των υποδομών πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων.