Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πρόστιμα 18.300 ευρώ και στα θρανία πάλι οδηγοί

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόστιμα 18.300 ευρώ και στα θρανία πάλι οδηγοί

Mobility

Πρόστιμα 18.300 ευρώ και στα θρανία πάλι οδηγοί

Mobility

Σε πλήρη εφαρμογή το Σαββατοκύριακο ο νέος αυστηρότερος ΚΟΚ.

Advertisement
Advertisement

Η Παραλιακή για άλλη μια φορά μετατράπηκαν σε πίστα αγώνων ταχύτητας. Αυτή τη φορά τρεις οδηγοί συνελήφθησαν από την αστυνομία οι οποίοι καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, καθώς τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται συνολικά στα 18.300 ευρώ.

Οι οδηγοί, ηλικίας 25 έως 35 ετών, συμμετείχαν σε «αγώνες ταχύτητας» που έλαβαν χώρα στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, κοντά στην περιοχή του Αλίμου. Σύμφωνα με τις αναφορές των αρχών, υπήρχαν καταγγελίες από κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς για επικίνδυνη οδήγηση και παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας που, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας, κατάφερε να ακινητοποιήσει τα οχήματα και να συλλάβει τους παραβάτες.

Μετά τη σύλληψη, η αστυνομία βεβαίωσε συνολικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 18.300 ευρώ για τις παραβάσεις των οδηγών, συμπεριλαμβανομένων υπερβολικής ταχύτητας, επικίνδυνης οδήγησης και συμμετοχής σε παράνομους αγώνες δρόμου.

Επανεξέταση για το δίπλωμα οδήγησης

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τα πρόστιμα, η ποινή για τους τρεις οδηγούς δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι παραβάτες θα πρέπει να περάσουν από επαναληπτικές εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματός τους. Το γεγονός ότι συμμετείχαν σε παράνομες δραστηριότητες δείχνει έλλειψη σεβασμού για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και οι αρχές αποφάσισαν να προβούν σε αυστηρά μέτρα. Οι οδηγοί δεν θα μπορέσουν να οδηγήσουν ξανά, εάν πρώτα δεν περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις που περιλαμβάνουν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά τεστ.