Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Οδηγούσε με 126 χιλιόμετρα ταχύτητα και έπαιζε (video)

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούσε με 126 χιλιόμετρα ταχύτητα και έπαιζε (video)

Mobility

Οδηγούσε με 126 χιλιόμετρα ταχύτητα και έπαιζε (video)

Mobility

Τον έπιασε στα πράσα το ελικόπτερο της Τροχαίας και λίγο αργότερα τον συνέλαβαν για επικίνδυνη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Ένας οδηγός στην Ισπανία βιντεοσκοπήθηκε να λύνει έναν κύβο του Ρούμπικ ενώ οδηγούσε με ταχύτητα 126 χλμ/ώρα με ένα Peugeot 307 SW, ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει προηγμένα ημιαυτόνομα συστήματα.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε από ελικόπτερο της αστυνομίας, αναδεικνύει τους κινδύνους της αφηρημένης οδήγησης και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Τροχαίας της Ισπανίας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Ενώ η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο μπορεί συχνά να μοιάζει μονότονη, είναι ζωτικής σημασίας για τους οδηγούς να διατηρούν την προσοχή τους στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το μάθημα προφανώς χάθηκε από τον εν λόγω οδηγό, ο οποίος έβγαλε και τα δύο χέρια από το τιμόνι για να λύσει έναν κύβο του Ρούμπικ, συμμετέχοντας παράλληλα σε μια συζήτηση με τον συνοδηγό.

Το Peugeot 307 SW, που παρουσιάστηκε το 2002, πιθανότατα διέθετε μόνο βασικό cruise control και όχι προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Τα πλάνα του ελικοπτέρου της αστυνομίας, που δείχνουν την πλήρη αδιαφορία του οδηγού για την ασφάλεια, κοινοποιήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Τροχαίας της Ισπανίας.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη το 2019, συνεχίζει να χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση των κινδύνων που εγκυμονεί η αφηρημένη οδήγηση.

Ευτυχώς, κανένα ατύχημα δεν προέκυψε από αυτό περιστατικό και οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν αμέσως τον οδηγό.

Advertisement

Η απόσπαση της προσοχής συμβάλλει σημαντικά στα τροχαία ατυχήματα, με τις ισπανικές αρχές να σημειώνουν ότι ευθύνονται για το 32% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα.

Η ενασχόληση με δραστηριότητες όπως η χρήση smartphones, το φαγητό, το μακιγιάζ ή, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η επίλυση ενός κύβου του Ρούμπικ, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Μελέτη δείχνει ότι η χρήση smartphone κατά την οδήγηση αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος κατά τέσσερις φορές.

Advertisement

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία του να παραμένετε συγκεντρωμένοι κατά την οδήγηση. Οι αυτοκινητόδρομοι και οι δρόμοι δεν είναι χώροι για την ενασχόληση με δραστηριότητες που αποσπούν την προσοχή.