Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ο Τραμπ έπαθε… Μπάιντεν

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Τραμπ έπαθε… Μπάιντεν

Mobility

Ο Τραμπ έπαθε… Μπάιντεν

Mobility

Αν και πολέμιος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υπέρμαχος των μέτρων εναντίον των Κινέζων, ο Τραμπ φαίνεται ότι έχει και δεύτερες σκέψεις.

Advertisement
Advertisement

Σε προεκλογική του ομιλία στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την προθυμία του να επιτρέψει την κυκλοφορία κινεζικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατασκευάζονται τοπικά.

Ο Τραμπ επέκρινε την κατασκευή κινεζικών εργοστασίων αυτοκινήτων στο Μεξικό, υποστηρίζοντας αντ’ αυτού την κατασκευή των εργοστασίων αυτών στις ΗΠΑ για τη δημιουργία αμερικανικών θέσεων εργασίας.

Ο Τραμπ τόνισε τη στάση του ευθυγραμμιζόμενος με τον πρόεδρο Μπάιντεν για την επιβολή υψηλών δασμών -πιθανώς έως και 200%- στα εισαγόμενα κινεζικά αυτοκίνητα για την προστασία της αμερικανικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Αν και ο Τραμπ δεν ανέφερε κάποια συγκεκριμένη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, προέκυψαν εικασίες σχετικά με την BYD, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής στο Μεξικό.

Παρά τις φήμες, η BYD δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει σύντομα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

Μέσα σε όλα αυτά, υπενθυμίζουμε ο Τραμπ δεσμεύτηκε να καταργήσει την στροφή προς τα ηλεκτρικά του προέδρου Μπάιντεν την πρώτη ημέρα της εκλογής του, αν εκλεγεί, επικρίνοντας τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς κανονισμούς που ωθούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες προς την ηλεκτροκίνηση.