Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ντου της τροχαίας: Χιλιάδες κλήσεις σε μία ημέρα

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντου της τροχαίας: Χιλιάδες κλήσεις σε μία ημέρα

Mobility

Ντου της τροχαίας: Χιλιάδες κλήσεις σε μία ημέρα

Mobility

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Τροχαία Αττικής εντείνει τους ελέγχους της στους δρόμους, με τα αποτελέσματα να αποκαλύπτουν ανησυχητικές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους, ζώνης ασφαλείας και υπερβολική ταχύτητα παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση, με περίπου 1.000 παραβάσεις να βεβαιώνονται καθημερινά.

Τον Σεπτέμβριο, η παράλειψη της χρήσης κράνους ξεχώρισε ανάμεσα στις παραβάσεις, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα περιστατικά υπέρβασης ορίου ταχύτητας και μη χρήσης ζώνης ασφαλείας. Συνολικά, οι αρμόδιες αρχές βεβαίωσαν 28.928 παραβάσεις στην Αττική, εκ των οποίων 1.195 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι κυριότερες παραβάσεις περιλαμβάνουν 2.919 για μη χρήση κράνους, 1.588 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 1.037 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Επιπλέον, καταγράφηκαν 876 παραβάσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, 461 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 307 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η Τροχαία, μόνο το τελευταίο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου, προχώρησε στην ακινητοποίηση 292 οχημάτων και αφαίρεσε 151 πινακίδες κυκλοφορίας, 324 άδειες οδήγησης και 284 άδειες κυκλοφορίας. Μεταξύ αυτών, συνελήφθη ένας οδηγός που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και επιτέθηκε φραστικά στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Παράλληλα, στην Αττική σημειώθηκαν 521 τροχαία ατυχήματα με 600 τραυματίες, εκ των οποίων 15 έχασαν τη ζωή τους. Οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, εστιάζοντας στην πρόληψη και καταστολή των παραβάσεων.