Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

AUTO ATHINA 2024: Πότε θα γίνει η έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα;

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

AUTO ATHINA 2024: Πότε θα γίνει η έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα;

Mobility

AUTO ATHINA 2024: Πότε θα γίνει η έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα;

Mobility

Το γεγονός της χρονιάς για τους χιλιάδες φίλους του αυτοκινήτου ανά την Ελλάδα επιστρέφει μετά από χρόνια στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Advertisement
Advertisement

H Έκθεση Αυτοκινήτου «Auto Athina 2024» είναι γεγονός. Ο μοναδικός εκθεσιακός θεσμός στην αυτοκίνηση και την κινητικότητα έρχεται να γράψει νέα σελίδα στη εκθεσιακή αγορά, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες της.
Μάλιστα η συμμετοχή αναμένεται καθολική από τις εταιρείες αυτοκινήτου (και όχι μόνο), κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Από τις 5 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2024 λοιπόν, το διεθνών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo υποδέχεται την «Auto Athina 2024» τη μοναδική εκθεσιακή γιορτή του Αυτοκινήτου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον κλάδο στην Ελλάδα.

Οι χιλιάδες λάτρεις και υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτου, θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να δουν από κοντά πρεμιέρες και όλα τα νέα μοντέλα, να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες στην αυτοκίνηση, την ηλεκτροκίνηση, τη βιώσιμη κινητικότητα, να κάνουν test drives και να συμμετάσχουν σε ξεχωριστά events και happenings.

Advertisement
Advertisement

Η «Auto Athina 2024» θα είναι η μεγαλύτερη έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη πλήρως στις διεθνείς απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής.

Επιπλέον, αποτελεί πρωτοβουλία των διοργανωτών της έκθεσης «Αυτοκίνηση» και του event «Mobility», οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και την πολύχρονη εμπειρία τους στον εκθεσιακό χώρο του αυτοκινήτου, για τη δημιουργία του νέου και σύγχρονου εκθεσιακού θεσμού.

Η έκθεση θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και θα υποδέχεται τους χιλιάδες φίλους του αυτοκινήτου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024.

Ώρες Λειτουργίας

  • Δευτέρα – Παρασκευή: 14.00 – 21.00
  • Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 21.00
Advertisement

Περισσότερα και στο www.autoathina.gr


Οι εκθέσεις στη μετά covid εποχή

Advertisement

Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, οι εκθέσεις συνεχίζουν να αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την προβολή και την πώληση προϊόντων, ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η σημασία τους είναι πιο εμφανής σήμερα παρά ποτέ, ειδικά σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και οι καταναλωτικές συμπεριφορές εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, με την εισαγωγή ιδιαίτερα εξελιγμένων υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, νέων βελτιωμένων συστημάτων ασφαλείας, αλλά και αποδοτικότερων και οικονομικότερων θερμικών κινητήρων.

Αναμφίβολα ιδιαίτερα από φέτος που παρουσιάζονται τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα που έχουν παρουσιαστεί σε 12 μήνες την τελευταία δεκαετία, οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν πολλά να πουν στον κόσμο.

Advertisement

Αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες καθιστούν τις εκθέσεις ακόμα πιο σημαντικές, καθώς προσφέρουν μια άμεση πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις να δείξουν τις νέες τους δημιουργίες στο κοινό και στους επενδυτές.

Στατιστικές δείχνουν ότι οι επισκέπτες σε εκθέσεις αυτοκινήτων ιδιαίτερα οι τοπικές (όπως της Αθήνας) έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 30% συγκριτικά με την προ-COVID εποχή, κάτι που υποδηλώνει την αυξημένη ζήτηση για φυσικές εκδηλώσεις.

Μια έρευνα από την Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) έδειξε ότι περίπου το 70% των επιχειρηματιών βρίσκει τις εκθέσεις απολύτως αναγκαίες για την επικοινωνία με υπάρχοντες και πιθανούς πελάτες. Αυτό είναι αναγκαίο, καθώς η δια ζώσης επαφή προσφέρει μια εμπειρία που αναμφίβολα δεν μπορεί να αναπαραχθεί μέσω ψηφιακών καναλιών.

Πέρα από τις πωλήσεις, οι εκθέσεις παίζουν κρίσιμο ρόλο στο μάρκετινγκ. Επιτρέπουν στις εταιρείες να κτίσουν μια εικόνα μάρκας, να ενισχύσουν τις σχέσεις με τους πελάτες και να αναπτύξουν συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις. Η φυσική παρουσίαση ενός προϊόντος μπορεί να είναι αποφασιστική για την επιτυχία του, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντιληφθούν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του απευθείας.

Συμπερασματικά, η αξία των εκθέσεων στη σύγχρονη εποχή είναι αδιαμφισβήτητη, ιδιαίτερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά την πανδημία, η ανάγκη για δια ζώσης εμπειρίες και αληθινή ανθρώπινη επαφή έχει επανέλθει δυναμικά, καθιστώντας τις εκθέσεις έναν ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη και επιτυχία στη βιομηχανία.