Live Κίνηση
Περισσότερα
DACIA_DUSTER_2024

Dacia Duster: Πιστό στο DNA του καθαρόαιμου SUV

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Duster: Πιστό στο DNA του καθαρόαιμου SUV

DACIA_DUSTER_2024

Dacia Duster: Πιστό στο DNA του καθαρόαιμου SUV

DACIA_DUSTER_2024

Πολύ πιο μοντέρνο και δυναμικό το νέο Duster παραμένει το πιο δυνατό «εργαλείο» για εκτός δρόμου αποδράσεις ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω του μία μεγάλη παράδοση 13 και πλέον ετών και πάνω από 2,2 εκατομμύρια ευχαριστημένους ιδιοκτήτες, το Dacia Duster περνάει στην τρίτη γενιά του, θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί να παραμείνει το απόλυτο SUV παντός εδάφους, με μία πολύ πιο σύγχρονη και μοντέρνα προσέγγιση.

H Dacia προχώρησε σε μία εκ βάθρων ανανέωση της ιδέας του Duster. Αρχικά διατήρησε τις βασικές γραμμές ενός καθαρόαιμου SUV αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα την σχεδίαση, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και άκρως ελκυστικό όχημα.

Οι γραμμές είναι απλές και ξεκάθαρες δημιουργώντας έντονη την αίσθηση ενός αυθεντικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα είναι και πολύ δυναμικό χάρη στο κάθετο εμπρός μέρος, τα έντονα προστατευτικά στα φτερά, την μεγάλη πίσω πόρτα αλλά και τα μεγάλα παράθυρα.

Περιμετρικά το αυτοκίνητο προστατεύεται από μικροχτυπήματα και γρατζουνιές. Οι μεγάλες ποδιές κάτω από τους προφυλακτήρες προστατεύουν το κάτω μέρος του οχήματος.

Οι μπροστινές και πίσω ποδιές είναι κατασκευασμένες με εμβάπτιση, που σημαίνει ότι το πλαστικό είναι βαμμένο πριν τη χύτευση, διατηρώντας το χρώμα αναλλοίωτο.

Advertisement

Τα περιμετρικά προστατευτικά του αυτοκινήτου είναι φτιαγμένα από Starkle, ένα νέο υλικό που ανέπτυξε η Dacia. Επειδή είναι άβαφο, οι γρατζουνιές και τα χτυπήματα δεν αφήνουν σημάδια.

Αυτό το υλικό είναι ανακυκλώσιμο έως 20% και χάρη στην ιδιαίτερη εμφάνισή του με μικρά λευκά σωματίδια δίνουν μία ιδιαίτερα προχωρημένη αισθητική άποψη στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Στο νέο Duster η Dacia ακολουθεί το μοτίβο «Υ», ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για το νέο σχέδιο. Το ίδιο σχήμα υπάρχει και στις ζάντες οι οποίες έχουν μία ειδική επεξεργασία χωρίς χρώμιο.

Από άποψη διαστάσεων παραμένει έξυπνα τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο κατηγορίες των σύγχρονων SUV με το μήκος του να φθάνει στα 4,34 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,657 μέτρα.

Οι διαστάσεις αυτές το καθιστούν ιδιαίτερα ευέλικτο σε κάθε είδους διαδρομή, είτε στην πόλη είτε σε δρόμους μακριά από την άσφαλτο, ενώ εξασφαλίζουν και κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Advertisement

Το νέο Duster βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMF-B η οποία αποτελεί την ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη της Dacia και εξασφαλίζει ένα κορυφαίο τεχνολογικό και οδηγικό υπόβαθρο για τo Duster.

Το εξελιγμένο αυτό πλαίσιο μειώνει τους κραδασμούς και τους θορύβους, βελτιώνοντας την άνεση κατά την οδήγηση και δημιουργώντας ένα όχημα απολαυστικό τόσο στο μεγάλο ταξίδι όσο και στις off road διαδρομές.

Για αυτές τις συνθήκες η Dacia έχει φροντίσει να εφοδιάσει το νέο Duster με όλα όσα είναι απαραίτητα για να παραμείνει το καλύτερο σύγχρονο SUV για εκτός δρόμου αποστολές.

Με 217 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, γωνία προσέγγισης έως και 31° για ανάβαση με 4κίνηση στις πιο απότομες πλαγιές, ανθεκτικά και ποιοτικά υλικά, το Duster είναι και πάλι το SUV που θα κινηθεί παντού και θα φθάσει πολύ πιο μακριά από όλο τον ανταγωνισμό του.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα γενιά του Duster συνεχίζει τον θρύλο που έχει δημιουργήσει η Dacia, φέρνοντας στην αγορά ένα αυθεντικό SUV με μοναδικές ικανότητες σε κάθε έδαφος και μία νέα εμφάνιση που το κάνει ακόμα πιο επίκαιρο και μοντέρνο, απόλυτα έτοιμο να συνεχίσει την πορεία του best seller που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα.