Live Κίνηση
Περισσότερα

Citroen C5 Aircross

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Citroen C5 Aircross

To άνετο και τεχνολογικά προηγμένο SUV που αντιπροσωπεύει καλύτερα το καινοτόμο πνεύμα της Citroen.

Στη Citroen, γνωρίζουν όσο κανείς άλλος κατασκευαστής πώς να δημιουργούν νέα μοντέλα τα οποία να ξεχωρίζουν στον τομέα της σχεδίασης, της τεχνολογίας και της άνεσης. Η παράδοση καινοτομίας της εταιρείας συνεχίζεται και στην εποχή μας, όπως αποδεικνύει το νέο C5 Aircross Hybrid.

Πόσο διαφέρει από τα υπόλοιπα; Πολύ! Όχι μόνο σχεδιαστικά και τεχνολογικά αλλά και με τον τρόπο που μπορεί να το αποκτήσει κάποιος, χάρη στο Bonus Ανταλλαγής Citroen. Με αυτό, αφενός λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό για το αυτοκίνητό του και αφετέρου έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα νέο αυτοκίνητο με λιγότερα έξοδα.

Το Citroen C5 Aircross επανασχεδιάστηκε και έγινε πιο κομψό, πιο σύγχρονο και πιο αναβαθμισμένο τεχνολογικά. Οι σχεδόν 300.000 πωλήσεις από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά είναι η καλύτερη απόδειξη της εμπορικής επιτυχίας του. Μια επιτυχία η οποία δεν ήρθε τυχαία.

Είναι ένα αυθεντικό και επιβλητικό SUV με μεγάλο εσωτερικό χώρο. Η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι 230 χλστμ., η καλύτερη της κατηγορίας, η μεγάλης διαμέτρου τροχοί του και το μεταξόνιό του που φτάνει τα 2,73 μέτρα (το μεγαλύτερο στην κατηγορία του) εξασφαλίζουν την κορυφαία θέση του.

Σε μία εποχή στην οποία η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς μερίδιο και κοινό, η Citroen κάνει ακόμη ένα βήμα ως προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με την έλευση του C5 Aircross Hybrid, το οποίο αποτελεί και το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας.

Το υβριδικό σύστημα, βασίζεται στον ειδικά εξελιγμένο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων και με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων e-DCS6 (Dual Clutch Transmission). Το σύστημα εφοδιάζεται με μια μπαταρία 48V ιόντων λιθίου.

Το νέο Citroen C5 Aircross 1.2 Hybrid αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππους/5.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 230 Nm/1.750 σ.α.λ. Η απόδοσή του το κάνει να είναι γρήγορο στον δρόμο ενώ το υβριδικό σύστημα εξασφαλίζει την οικονομία καυσίμου. Σε ό,τι αφορά στην τελευταία, ο συνδυασμένος κύκλος είναι μόλις 5,6 έως 5,7 λίτρα./100 χλμ. και η εκπομπή CO2 127-129 γραμ./χλμ.

Το υβριδικό σύστημα δεν επηρεάζει καθόλου την ευρυχωρία ή τα πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά πoυ έχει το SUV μοντέλο της Citroen. Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού, εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη σε σύγκριση με την τοποθέτηση της κάτω από το πίσω κάθισμα.

Έτσι, ο εσωτερικός χώρος για τους επιβάτες παραμένει ανεπηρέαστος, όπως και αυτός του πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται μεταξύ 580-1.630 λίτρων. Επίσης, με αυτή τη διάταξη δεν υπάρχει επιπλέον απώλεια ενέργειας (παροχής ή φόρτισης) και διατηρείται το υψηλό επίπεδο οδηγικής ευχαρίστησης, χάρη στην ιδανική κατανομή βάρους εμπρός και πίσω.

Το C5 Aircross Hybrid, προσφέρει χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης έως και 20% και μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό για περισσότερο από το 50% των καθημερινών διαδρομών.

Ο εξελιγμένος κινητήρας που έχουν δημιουργήσει στη Citroen είναι από τους κορυφαίους παγκοσμίως. Η προσπάθεια για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα δεν αφορά μόνο στην ηλεκτροκίνηση αλλά και τον περιορισμό αυτού και των ρύπων και στους εσωτερικής καύσης.

Για τη δημιουργία του 1.2 Hybrid 136 e-DCS6 χρησιμοποιήθηκε η πιο σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει η Citroen και τεχνογνωσία ακόμα και από τη συμμετοχή της στους αγώνες αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθεί η ισχύς του, αλλά η μέση κατανάλωση καυσίμου να μειωθεί κατά 9% και η εκπομπή ρύπων κατά 11%, συγκριτικά με τους κινητήρες του ανταγωνισμού!

Φυσικά, ένα Citroen δεν διακρίνεται μόνο για την τεχνολογία του, ξεχωρίζει και για την άνεση του. Το C5 Aircross Hybrid διαθέτει τα καθίσματα τεχνολογίας Citroen Advanced Comfort τα οποία είναι τα καλύτερα στην κατηγορία. Τα τρία της πίσω σειράς κινούνται ανεξάρτητα μεταξύ τους, κάτι που επιτρέπει τη διαμόρφωση του εσωτερικού σύμφωνα με τις ανάγκες μεταφοράς κάθε φορά.

Η ανάρτηση διαθέτει τη σύγχρονη τεχνολογία Progressive Hydraulic Cushions η οποία παρέχει την καλύτερη δυνατή απορροφητικότητα κάθε στιγμή. Χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει το σύστημα, αυτό σκανάρει τον δρόμο εμπρός από το αυτοκίνητο και προρυθμίζει τα αμορτισέρ για να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότατα κάθε κακοτεχνία του οδοστρώματος.

Το επίπεδο εξοπλισμού του είναι υψηλότατο καθώς περιλαμβάνει συνολικά 20 συστήματα υποβοήθησης και ενημέρωσης του οδηγού, σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο (Highway Driver Assist), έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών με ασύρματη λειτουργία Mirror Screen και Connected Navigation με φωνητικές εντολές.

Εκτός από την έκδοση 1.2 Hybrid, το C5 Aircoss διατίθεται και με τον 1.2 PureTech των 130 ίππων σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και με τον diesel 1.5 BluHDi των επίσης 130 ίππων, ενώ εδώ το κιβώτιο είναι το αυτόματο EAT8. Η γκάμα περιλαμβάνει και δύο Plug-in Hybrid εκδόσεις με απόδοση 180 και 225 ίππων. Το καινούργιο SUV της Citroen προσφέρεται στη χώρα μας σε τρία βασικά επίπεδα εξοπλισμού: το YOU!, το PLUS και το MAX.

Αναλόγως της έκδοσης, περιλαμβάνονται επένδυση καθισμάτων από ύφασμα SAO/δερματίνη (TEP) σε μαύρο χρώμα, ύφασμα Stone Grey/δερματίνη (TEP) σε μαύρο χρώμα, επένδυση alcantara/δερματίνη (TEP) σε μαύρο χρώμα, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone κ.ά.

Το νέο C5 Aircoss είναι πολύ πιο προσιτό στην απόκτησή του πλέον χάρη στο πρόγραμμα ”BONUS Ανταλλαγής” που εφαρμόζει η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία της Citroen. Με αυτό, δίνεται η ευκαιρία ανταλλαγής του παλιού αυτοκινήτου για την απόκτηση ολοκαίνουριο μοντέλο της.

Το πρόγραμμα ”BONUS Ανταλλαγής” καλύπτει όλη τη γκάμα των επιβατικών μοντέλων της Citroën, είτε το στιλάτο και πρακτικό Citroën C3, είτε ένα δυναμικό SUV όπως το C3 Aircross ή το C5 Aircross. Είναι μια καλή ευκαιρία για καλοκαιρινές διακόπτες με το καινούργιο αυτοκίνητό μας!

Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech

Ισχύς (PS)
131
Ροπή (Nm)
230
Επιτάχυνση 0-100 (sec)
11,6
Χώρος Αποσκευών (L)
580- 1.630
Εκπομπές CO2 (g/Km)
140
Τιμή (ευρώ)
Από 28.000