Live Κίνηση
Περισσότερα

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

Η ναυαρχίδα της Triumph αντιπροσωπεύει απόλυτα την τεχνολογική υπεροχή της βρετανικής μάρκας.

Η Triumph μπορεί να χαρακτηριστεί ως η εταιρεία-θαύμα στον κόσμο της μοτοσικλέτας την τελευταία δεκαετία. Οι Βρετανοί, έβαλαν το κεφάλι κάτω, πίεσαν τα τμήματα έρευνας και εξέλιξης και με τη βοήθεια της τεχνογνωσίας που έχουν αποκτήσει από το κορυφαίο επίπεδο αγώνων, πλέον βρίσκονται σε θέση ισχύος στα θέματα τεχνολογία.

Το μοντέλο που αντικατοπτρίζει απόλυτα αυτή την τεχνολογική υπεροχή της Triumph είναι το καινούριο Tiger 1200 Rally Explorer.

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της μοτοσικλέτας περιπέτειας των Βρετανών, η οποία εκτός από τον premium χαρακτήρα της και τον πολύ ισχυρό τρικύλινδρο T-Plane κινητήρα των 150 ίππων, διαθέτει συστήματα που δε συναντάμε εύκολα στις σύγχρονες μοτοσικλέτες.

Blind Spot Radar της Continental

Ακολουθώντας τη ροή των κορυφαίων τεχνολογιών η Triumph αποφάσισε να ανεβάσει το επίπεδο ασφάλειας της νέας Tiger 1200 εξελίσσοντας ένα σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου.

Οι Βρετανοί συνεργάστηκαν εντατικά με τη Continental και δημιούργησαν ένα σύγχρονο σύστημα ραντάρ το οποίο παρέχει στον αναβάτη τη λειτουργία Blind Spot Detection.

Ο αναβάτης χάρη στο ραντάρ που έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας ενημερώνεται μέσω οπτικής ειδοποίησης στους καθρέπτες για όχημα που υπάρχει σε σημείο που δε διακρίνεται από τον αναβάτη.

Παράλληλα, το σύστημα υποβοηθά τον αναβάτη στις αλλαγές κατεύθυνσης ενημερώνοντας τον ξανά με οπτικό σήμα ότι δεν υπάρχει όχημα δίπλα του όταν αλλάζει κατεύθυνση.

Active Preload Reduction

Για να αναβαθμίσει την εργονομία και την πρακτικότητα της νέας Tiger 1200, η Triumph εξέλιξε ένα σύστημα μείωσης της προφόρτισης του πίσω αμορτισέρ.

Το Active Preload Reduction που διαθέτει η Tiger 1200 Rally Explorer συνεργάζεται με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Showa και αναλαμβάνει να μειώσει το ύψος της μοτοσικλέτας όταν εκείνη κινείται με μικρές ταχύτητες ή όταν είναι σταματημένη.

Η μείωση φτάνει μέχρι και τα 20 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι ο αναβάτης μπορεί εύκολα να παρκάρει ή να κάνει επιτόπιες μανούβρες με τη μοτοσικλέτας, χωρίς να προβληματίζεται πλέον από το ύψος.

Η λειτουργία ενεργοποιείται μόλις ο αναβάτης πατήσει το μπουτόν Home και σε ένα δευτερόλεπτο η μοτοσικλέτα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία χαμηλώματος.

Ημι-ενεργά φώτα LED και σύστημα TPMS

Η νέα Triumph Tiger 1200 Rally Explorer έχει στον βασικό της εξοπλισμό το εξελιγμένο σύστημα ενεργού φωτισμού Adaptive Cornering Lightning.

Τα φώτα LED, μαζί με τους προβολείς ομίχλης προσφέρουν κορυφαία ορατότητα στον αναβάτη ακόμα και στις στροφές. Όταν η μοτοσικλέτα στρίβει σε μια στροφή τα φώτα προσαρμόζουν τη δέσμη τους ανάλογα προκειμένου πάντα να στοχεύουν στο ιδανικό σημείο του δρόμου.

Η νέα Tiger 1200 στον τομέα της ασφάλειας διαπρέπει καθώς διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών TPMS.

Ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Showa

Η οδήγηση της νέας Triumph Tiger 1200 Rally Explorer είναι μια πραγματική εμπειρία και σε αυτό συμβάλλουν τα μέγιστα οι ποιοτικές αναρτήσεις της Showa.

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να ρυθμίσει τις αναρτήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο και με το πάτημα ενός κουμπιού να τη φέρει στα μέτρα του.

Επιπλέον, εκτός από την ηλεκτρονική ρύθμιση, το σύστημα αναρτήσεων της Triumph προσφέρει ημι-ενεργητική λειτουργία.

Το σύστημα ελέγχου των αναρτήσεων συνεργάζεται με μονάδα έξι αξόνων IMU και την ECU με αποτέλεσμα να υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες οδήγησης. Αυτόματα, λοιπόν, προσαρμόζει τη λειτουργία των αναρτήσεων προκειμένου ο αναβάτης να έχει πάντα την ιδανική πρόσφυση.

Κορυφαία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης

Ο αναβάτης της Triumph Tiger 1200 Rally Explorer έχει στη διάθεσή του μια πλήρη παλέτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Η μοτοσικλέτα περιπέτειας διαθέτει σύστημα Ride by Wire ηλεκτρονικό γκάζι που συνεργάζεται με μονάδα έξι αξόνων IMU.

Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις και το σύστημα ABS Στροφής, ενώ υπάρχουν έξι διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης για να επιλέξει ο αναβάτης.

Το quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων φροντίζει για ξεκούραστες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ το σύστημα υποβοήθησης της εκκίνησης σε ανηφόρα αποτρέπει τη μοτοσικλέτα από το να κινηθεί προς τα πίσω σε ανηφορικής κλίσης δρόμο.

Η Triumph δίνει τα διαπιστευτήριά της στον τομέα της τεχνολογίας με την καινούρια Tiger 1200 Rally Explorer. Μια μοτοσικλέτα που αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία με απίστευτες δυνατότητες, κορυφαία ποιότητα και premium τεχνολογικό εξοπλισμό.

Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

Κυβισμός (κ.εκ.)
1.160
Ισχύς (PS)
150
Ροπή (Nm)
130
Βάρος (kg)
262
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)
5,1
Τιμή (ευρώ)
23.990

Περισσότερα για την Triumph Tiger 1200 Rally Explorer ΕΔΩ