Live Κίνηση
Περισσότερα

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

Η Ducati Multistrada V4 S Grand Tour είναι το τεχνολογικό κόσμημα της ιταλικής μάρκας στην premium κατηγορία μοτοσικλετών.

Η Ducati είναι από τις εταιρείες που έχουν συνδυάσει το όνομά τους με την τεχνολογία και τις καινοτομίες.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές οι Ιταλοί είναι εκείνοι που πρώτοι εφαρμόζουν κάποια καινοτομία είτε στον τομέα της ασφάλειας, είτε στον τομέα της απόδοσης στις μοτοσικλέτες τους και ουσιαστικά οδηγούν τις εξελίξεις στις τεχνολογίες των δικύκλων.

Η μεγάλη τους τεχνογνωσία, η αφοσίωση στην τελειότητα και η έντονη εμπλοκή τους στους αγώνες μοτοσικλέτας τους φέρνουν πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό παρουσιάζοντας τεχνολογίες που κανείς άλλος δεν τολμάει να φέρει στον κόσμο της μοτοσικλέτας.

Μεγαλύτερη απόδειξη της τεχνολογικής ανωτερότητας της Ducati δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την καινούρια Multistrada V4 S Grand Tour.

Πρόκειται για την πιο πλήρη σε εξοπλισμό έκδοση της Multistrada V4 S η οποία πέραν των καινοτομιών, των sport επιδόσεων και των κορυφαίων συστημάτων ασφάλειας, περιλαμβάνει και ένα ολοκληρωμένο πακέτο ταξιδιωτικού εξοπλισμού, για να είναι η εμπειρία του ταξιδιού μοναδική.

Ραντάρ, ACC και BSD

Η Ducati μπορεί να περηφανευτεί ότι ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που εφάρμοσε σύστημα ραντάρ σε μοτοσικλέτα παραγωγής της.

Η νέα Multistrada V4 S Grand Tour είναι εξοπλισμένη με το τελευταίας γενιάς σύστημα ραντάρ της Ducati το οποίο ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της ασφάλειας του αναβάτη και του συνεπιβάτη.

Το σύστημα ραντάρ είναι τοποθετημένο στο εμπρός και πίσω μέρος της μοτοσικλέτας και συνδυάζεται με τα Adaptive Cruise Control και Blind Sport Detection.

Το Adaptive Cruise Control ελέγχει και ρυθμίζει την ταχύτητα της μοτοσικλέτας αυτόματα διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από το όχημα εμπρός. Υπάρχει επιλογή τεσσάρων επιπέδων ρύθμισης του συστήματος.

Το ACC παρέχει στον αναβάτη ξεκούραστο και ξέγνοιαστο ταξίδι, χωρίς να απαιτείται το κράτημα του γκαζιού. Παράλληλα, το σύστημα φροντίζει να παρέχει την ιδανική ισχύ και να κρατάει την κατανάλωση καυσίμου σε χαμηλά επίπεδα.

Το Blind Spot Detection, ειδοποιεί τον αναβάτη ότι υπάρχουν οχήματα σε σημεία που δε γίνονται ορατά από τους καθρέπτες.

Η ενημέρωση του αναβάτη γίνεται μέσω φωτεινής ένδειξης στους καθρέπτες στην πλευρά που βρίσκεται το όχημα και επιπροσθέτως ειδοποιεί τον αναβάτη σε περίπτωση που κάποιο όχημα πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα από πίσω.

Λειτουργίες Minimum Preload και Easy Lift

Ακόμα μια καινοτομία που έφερε η Ducati στη νέα Multistrada V4 S Grand Tour είναι το σύστημα Minimum Preload και το σύστημα Easy Lift.

Το σύστημα Minimum Preload είναι ενσωματωμένο στις προηγμένες ηλεκτρονικές αναρτήσεις Skyhook (DSS) της Ducati. Ο αναβάτης ενεργοποιώντας τη λειτουργία επιτρέπει στη μοτοσικλέτα να μειώσει την προφόρτιση στην πίσω ανάρτηση με αποτέλεσμα να μειώνεται το ύψος της μοτοσικλέτας.

Η λειτουργία ενεργοποιείται όταν η μοτοσικλέτα κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες ή όταν είναι σταματημένη.

Αυτό σημαίνει ότι η Multistrada V4 S Grand Tour είναι πολύ φιλική και χρηστική σε μεγάλο εύρος αναβατών κάνοντας τις επιτόπιες μανούβρες και το παρκάρισμα πανεύκολη υπόθεση.

Στη μοτοσικλέτα έχει εφαρμοστεί και το σύστημα Easy Lift, το οποίο φροντίζει να μειώσει την προσπάθεια του αναβάτη να φέρει σε όρθια θέση τη μοτοσικλέτα.

Όταν ο αναβάτης πατήσει τον κεντρικό διακόπτη για να εκκινήσει την μοτοσικλέτα, οι υδραυλικές βαλβίδες των αναρτήσεων ανοίγουν και κάνουν πανεύκολο το σήκωμα της μοτοσικλέτας από το πλαϊνό σταντ.

Κορυφαία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης

Κάθε χρόνο η Ducati φροντίζει να αναβαθμίσει τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης στις μοτοσικλέτες της και το 2024 βρίσκει τη νέα Multistrada V4 S Grand Tour με το πιο ολοκληρωμένο πακέτο.

Ξεχωρίζουμε το Ride by Wire ηλεκτρονικό γκάζι, μονάδα IMU που συνεργάζεται με το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα, τις αναρτήσεις και τα φρένα, το Cornering ABS, το σύστημα ελέγχου της σούζας & πρόσφυσης, τα προγράμματα οδήγησης (riding modes) και τις επιλογές απόδοσης του κινητήρα (power modes).

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα τα συστήματα μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά από τον αναβάτη για να απολαύσει όπως εκείνος θέλει τη μοτοσικλέτα του.

Εκτός από τα παραπάνω η Ducati Multistrada V4 S Grand Tour διαθέτει σύστημα ελέγχου της εκκίνησης σε ανηφόρα (Vehicle Hold Control) που κάνεις τις εκκινήσεις ακόμα και σε μεγάλες κλίσεις πανεύκολη υπόθεση.

Επιπλέον, τα συστήματα Ducati Cornering Lights, παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών TPMS και προειδοποίησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος (DBL) αυξάνουν τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, για να είναι κάθε διαδρομή ξέγνοιαστη και ασφαλής.

Ενεργητικές αναρτήσεις Skyhook

Στην Ducati Multistrada V4 S Grand Tour ο αναβάτης θα απολαύσει το κορυφαίο σύστημα ηλεκτρονικών αναρτήσεων Skyhook. Εκτός από τις αμέτρητες επιλογές που υπάρχουν σε ρυθμίσεις, το σύστημα είναι εξοπλισμένο και με ημι-ενεργητική λειτουργία που αναλύει τις οδηγικές συνθήκες και προσαρμόζει το πιρούνι και το αμορτισέρ σε πραγματικό χρόνο για να έχει την ιδανική απόδοση.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το σύστημα Autolevelling που διαθέτουν οι αναρτήσεις και για πρώτη φορά τοποθετείται στην έκδοση Grand Tour.

Το Autolevelling αναγνωρίζει τις ρυθμίσεις τις μοτοσικλέτας και αυτόνομα φέρνει τη μοτοσικλέτα στο ιδανικό ύψος από το έδαφος ανάλογα με τις ρυθμίσεις του αναβάτη προσαρμόζοντας την προφόρτιση.

Η Ducati Multistrada V4 S Grand Tour προσφέρει στον αναβάτη αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις που αναβαθμίζουν την εμπειρία της οδήγησης και καταστούν την Multistrada V4 S σημείο αναφοράς στην αγορά.

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

Κυβισμός (κ.εκ.)
1.158
Ισχύς (PS)
170
Ροπή (Nm)
125
Βάρος (kg)
235
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)
7,0
Τιμή (ευρώ)
30.000

Περισσότερα για την Ducati Multistrada V4 S Grand Tour ΕΔΩ