Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

4+1 από τις καλύτερες ρέπλικες kit-cars

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

4+1 από τις καλύτερες ρέπλικες kit-cars

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

4+1 από τις καλύτερες ρέπλικες kit-cars

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Εάν πιάνουν τα χέρια σου και είσαι car enthusiast, τότε μάλλον θα ήθελες πολύ μία ρέπλικα kit-car του αγαπημένου σου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αρκετοί από εμάς θα «σκότωναν» για να έχουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. Ή έστω μία ρέπλικα. Ή ακόμα και τη ρέπλικα σε kit-car (συναρμολογείς τα μέρη μόνος σου). Για τους τελευταίους, το newsauto βρήκε τα 5 κορυφαία παραδείγματα και τα παρουσιάζει.

Factory Five Gen 3 Type 65 Coupe

Η εμβληματική Shelby Daytona Coupe σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το 1964 από τον Κάρολ Σέλμπι, ώστε να ανταγωνιστεί τη Ferrari 250 GTO στους αγώνες αντοχής GT.

Η τιμή της σήμερα ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια δολάρια, επομένως εάν κάποιος θέλει το κοντινότερό της θα πρέπει να αναφερθεί στη Factory Five Racing.

Advertisement
Advertisement

Διότι διαθέτει μία ρέπλικα kit-car του εμβληματικού μοντέλου που ονομάζεται Gen 3 Type 65 Coupe. Η τιμή της είναι στις σχεδόν 18.000 δολάρια, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία, για να την ολοκληρώσεις χρειάζεσαι και μέρη από τη Mustang GT του 1987-93.

Συνεπώς, η τιμή σχεδόν αγγίζει τις 40.000 δολάρια. Εκτός εάν έχετε να δανειστείτε μία Ford Mustang GT από δικό σας άνθρωπο.

RCR 40 MKI & MKII

Η κατασκευή του Ford GT40 έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Πρόκειται για το αγωνιστικό που έβαλε τέλος στο σερί κυριαρχίας της Ferrari στο Le Mans, κερδίζοντας παράλληλα τον διάσημο αγώνα αντοχής τέσσερις σερί φορές.

Advertisement

Όπως και η Daytona Coupe, έτσι και το αμερικανικό αγωνιστικό είναι εξαιρετικά σπάνιο και πανάκριβο. Ωστόσο, η Race Car Replicas έχει τη λύση, διαθέτοντας το RCR 40 MKI & MKII.

Πρόκειται για ευέλικτο kit-car, το οποίο διατίθεται σε τρία διαφορετικά σύνολα. Εντός της συσκευασίας, βρίσκεται ένα αλουμινένιο πλαίσιο και ολόκληρο το αμάξωμα, συν πολλά ακόμα εξαρτήματα.

Advertisement

Το βασικό πακέτο κοστίζει 31.000 δολάρια, το Deluxe 45.000 και το Deluxe Plus 54.000 δολάρια. Ωστόσο, εάν θέλει κάποιος να συνθέσει ολόκληρη τη ρέπλικα της GT40, χρειάζεται σχεδόν 80.000 δολάρια.

RCR D-Type

Η Jaguar D-Type κατασκευάστηκε το 1954 και αποτελεί ακόμα ένα ιστορικό αγωνιστικό που έχει κατακτήσει τρεις σερί χρονιές το Le Mans.

Η αξία της σήμερα αγγίζει τα περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια. Και επειδή πολλοί δεν είναι τόσο εύποροι, η Race Car Replicas διαθέτει ένα kit το οποίο μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει πανομοιότυπο με την D-Type.

Advertisement

Η τιμή της ρέπλικας του kit-car ξεκινάει από τις 40.500 δολάρια. Έρχεται με ένα επανασχεδιασμένο αμάξωμα, σασί monocoque, ανάρτηση και εξαρτήματα του συστήματος πέδησης.

Όπως και στο kit-car του GT40, χρειάζεσαι έναν κινητήρα και σύστημα μετάδοσης για να ολοκληρώσεις το πρότζεκτ.

Σύμφωνα με την Race Car Replicas, η ρέπλικα D-Type δέχεται εξακύλινδρους εν σειρά τους οποίους μπορεί κανείς να βρει σε μοντέλα παραγωγής της Jaguar από το 1954 έως το 1986.

Factory Five MK4 Roadster

Η Shelby Cobra αποτελεί ένα ακόμα θαύμα από τα χέρια του Κάρολ Σέλμπι. Θαυματούργησε τόσο στους δημόσιους δρόμους, όσο και στις πίστες και τη σήμερον ημέρα, είναι πανάκριβη.

Ευτυχώς και για αυτές υπάρχουν ρέπλικες, με την πιο εντυπωσιακή να είναι η Factory Five MK4 Roadster. Όπως και στην περίπτωση της Daytona και εδώ το kit-car έρχεται με μερικά γνήσια και άλλα μοντέρνα μέρη.

Ξεκινάει από τις περίπου 15.000 δολάρια και το φουλ πακέτο με τα έξτρα εξαρτήματα φτάνει τις 21.000. Σε κάθε περίπτωση, η συσκευασία έρχεται με custom πλαίσιο, όλο το αμάξωμα και πολλά άλλα εξαρτήματα.

Τέλος, δέχεται κινητήρα της Mustang GT (1987-93), έως και V8 εάν μπορείτε να βρείτε.

LB Specialist Cars STR

Η Lancia Stratos παρουσιάστηκε το 1973 στην πολιτική έκδοσή της, πριν γίνει διάσημη στο WRC κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα.

Πλέον, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ιταλικά μοντέλα στην ιστορία και εάν τη βρεις σε καλή κατάσταση, πωλείται για περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια.

Επειδή όμως τόσα πολλά χρήματα είναι δυσεύρετα, η LB Specialist Cars έχει τη λύση, διαθέτοντας το STR kit. Έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά της γνήσιας Stratos και η τιμή του είναι λίγο κάτω από τις 40.000 δολάρια.

Μεταξύ άλλων, το kit-car διατίθεται με monocoque σασί, roll-cage, ανάρτηση, φρένα και εξαρτήματα του τιμονιού. Η εταιρεία διαθέτει επίσης πολλά ακόμα εξαρτήματα για εκείνον που θέλει να κατασκευάσει πλήρως τη ρέπλικα, αλλά και πάλι, κινητήρας δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με την Lancia, οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι ο V6 Alfa Romeo Busso και ο V6 Toyota 2GR-FE. Εάν το μπάτζετ σας βέβαια είναι για παραπάνω, μπορείτε να ψάξετε έναν V8 της Ferrari.