Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Οζιέ κυριαρχεί στον Ταρζάν 1 (+video)

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Οζιέ κυριαρχεί στον Ταρζάν 1 (+video)

ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Οζιέ κυριαρχεί στον Ταρζάν 1 (+video)

ACROPOLIS 2024

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ήταν σε δική του κλάση στο πρώτο πέρασμα από την εμβληματική ειδική του Ταρζάν και έκλεισε το πρωινό σκέλος στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Η στρατηγική του Γάλλου στην επιλογή και χρήση ελαστικών απέδωσε καρπούς στην πιο απαιτητική ειδική της ημέρας. Ο Οζιέ ήταν ο μόνος που είχε επιλέξει τρία σετ από την μαλακή γόμα για τις πρώτες τρεις ειδικές.

Και στον Ταρζάν 1, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής έκανε χρήση του πλεονεκτήματός του, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό. Ο Οζιέ ήταν 11,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Τάνακ ο οποίος επέλεξε μόνο σκληρή γόμα για το i20 του στον Ταρζάν 1.

«Είχαμε διαφορετική στρατηγική ελαστικών από ότι ο Οτ (σ.σ. Τάνακ). Μπορεί η αίσθηση στο αυτοκίνητο να ήταν περίεργη. Ωστόσο η στρατηγική μας δούλεψε» δήλωσε ο Οζιέ μετά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας.

Advertisement
Advertisement

Λόγω της καθυστέρησης της εκκίνησης της προηγούμενης ειδικής, η ώρα έναρξης του Ταρζάν 1 μετατέθηκε για τις 11:43. Βέβαια, για τον Νεβίλ η τελευταία ειδική του πρωινού σκέλους δεν πήγε καθόλου άσχημα, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίξοες για τον Βέλγο συνθήκες.

«Και πάλι έπρεπε να καθαρίζουμε τον δρόμο. Ωστόσο ο κινητήρας έκανε λιγότερες διαλείψεις και μπορέσαμε να πιέσουμε στο τέλος» δήλωσε ο Βέλγος. Και όντως, ο Τιερί ήταν μόλις 1,4 δευτερόλεπτα αργότερος του Τάνακ.

Αλλά ακόμη καλύτερα πήγε η ειδική για τον Φουρμό. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε την δοκιμασία με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, αργότερο κατά 4,9 δευτερόλεπτα από εκείνον του Οζιέ.

Ολοκλήρωση πρωινού σκέλους

Advertisement

Και με το πρώτο πέρασμα από την διάσημη ειδική του Ταρζάν, ολοκληρώθηκε το πρωινό σκέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα. Ο Οζιέ είναι πρώτος στην γενική κατάταξη, 5,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Φουρμό.

Ακόμη 3,9 πιο πίσω είναι ο τρίτος Τάνακ. Οι Σόρντο (τρίτος ταχύτερος στην ειδική), Νεβίλ και Ροσέλ (RC2) συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα των αγωνιστικών. Στην 7η θέση είναι ο Μουνστέρ ο οποίος έβγαλε τον Ταρζάν 1 χωρίς χειρόφρενο.

Advertisement

Ωστόσο τα μεγαλύτερα προβλήματα, από την αρχή της ημέρας, αντιμετώπισε ο Έβανς. Ο Ουαλλός έκλεισε το πρωινό σκέλος σχεδόν 9 λεπτά μακριά από την κορυφή. «Πρέπει να βρούμε τι έχει προκαλέσει το πρόβλημα» ήταν το λακωνικό σχόλιο του Έλφιν μετά το τέλος του Ταρζάν 1.

Τέλος στην RC2 ο Ροσέλ εξακολουθεί να προηγείται. Η διαφορά του από τον δεύτερο Πάγιαρι είναι στα 24 δευτερόλεπτα. Το απογευματινό σκέλος θα ξεκινήσει στις 14:29 με το δεύτερο πέρασμα από την Άνω Παύλιανη. Ακολουθούν οι επαναλήψεις των Δάφνη και Ταρζάν.