Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Νέος επικεφαλής ο Τάνακ!

Ελλάδα 19:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Νέος επικεφαλής ο Τάνακ!

ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Νέος επικεφαλής ο Τάνακ!

ACROPOLIS 2024

Ο Οτ Τάνακ κέρδισε το δεύτερο πέρασμα της Δάφνης και πέρασε στην πρωτοπορία του εθνικού μας αγώνα με μία ειδική να απομένει για την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ο Εσθονός της Hyundai πίεσε πολύ στα πρώτα τρία, πιο τεχνικά, splits της ειδικής και κατάφερε να πάρει 16,7 δευτερόλεπτα από τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Βέβαια ο Γάλλος αντιμετώπισε και κάποιο πρόβλημα με το Yaris.

Ο καταπληκτικός ρυθμός του Τάνακ σε συνδυασμό με το -άγνωστης φύσεως ακόμη- πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Οζιέ, έφεραν τον Εσθονό στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Ο Γάλλος είναι πλέον 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Τάνακ και έχει τα Hyundai των Σόρντο και Νεβίλ πίσω του. Απομένει πια το δεύτερο πέρασμα του Ταρζάν για την ολοκλήρωση της σημερινής αγωνιστικής δράσης.

Φυσικά το Ακρόπολις είναι ένας μαραθώνιος και όχι σπριντ. Και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση και της τελευταίας ειδικής. Εξάλλου οι Έβανς, Κατσούτα και Φουρμό βίωσαν σήμερα από πρώτο χέρι την σκληρή φύση του εθνικού μας αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η εξέλιξη της Δαφνης 2 δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τη Hyundai. Αυτή τη στιγμή έχει και τα τρία αγωνιστικά της στις 4 πρώτες θέσεις και ελέγχει τον αγώνα. Ο Ντάνι Σόρντο συνέχιε την μεγάλη του εμφάνιση σήμερα όντας μόλις 4,5 δευτερόλεπτα αργότερος του Τάνακ. Και αυτό παρά το ότι δεν λειτουργεί το υβριδικό σύστημα στο i20 του.

Μπορεί ο Νεβίλ να μην ήταν ευχαριστημένος από το δεύτερο πέρασμά του στην Δάφνη. Ο Βέλγος αντιμετώπισε έντονη υποστροφή και ήταν 9,4 δευτερόλεπτα αργότερος του Τάνακ. Ωστόσο συνολικά, ο αγώνας πηγαίνει πολύ καλά για εκείνον. Έτσι λίγο πριν το δεύτερο πέρασμα του Ταρζάν η σειρά στην κατηγορία RC1 είναι: Τάνακ, Οζιέ, Σόρντο, Νεβίλ, Μουνστέρ και Έβανς.