Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Και το Ελευθεροχώρι 1 στον Οζιέ

Ελλάδα 11:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Και το Ελευθεροχώρι 1 στον Οζιέ

ACROPOLIS 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Και το Ελευθεροχώρι 1 στον Οζιέ

ACROPOLIS 2024

Ο Οζιέ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην δεύτερη ειδική της ημέρας και είναι άνετα πρώτος στην κατάταξη της Super Sunday. Στις 13:15 η Power Stage με την οποία πέφτει η αυλαία του Ακρόπολις.

Advertisement
Advertisement

Ο Σεμπ ήταν ταχύτερος όλων και στο Ελευθεροχώρι 1 σημειώνοντας χρόνο κατά 2,5 δευτερόλεπτα μικρότερο από εκείνον των Τάνακ-Έβανς. Οι δύο οδηγοί σημείωσαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο.

Όσο για τον Νεβίλ, ο Βέλγος οδήγησε αρκετά συντηρητικά στην προτελευταία ειδική του αγώνα. Μία λογική επιλογή, δεδομένης της γενικής κατάταξης μέχρι στιγμής. Έτσι με την Power Stage να απομένει, ο Οζιέ έχει κερδίσει 8 ειδικές, ο Νεβίλ 3, ο Τάνακ 2 και ο Κατσούτα 1.

Θα λέγαμε ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 άφησε τα… δυσκολότερα για το τέλος! Επειδή το Ελευθεροχώρι είναι ίσως η δυσκολότερη ειδική διαδρομή του εθνικού μας αγώνα. Η 18,29 χιλιομέτρων δοκιμασία έχει ένα ιδανικό μείγμα ταχύτατων αλλά και τεχνικών περασμάτων.

Advertisement
Advertisement

Και η χθεσινή βροχή σίγουρα δεν διευκόλυνε την κατάσταση για τους οδηγούς. Τμήματα χώματος και λάσπης εναλλάσσονταν κατά μήκος της διαδρομής, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας της. Οι οδηγοί θα περάσουν δύο φορές από το Ελευθεροχώρι, με την επανάληψη της διαδρομής να είναι και η Wolf Power Stage.

Οι Τάνακ και Έβανς σημείωσαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο, με το i20 του Εσθονού να έχει ακόμη πρόβλημα στον κινητήρα. Αλλά ο Οζιέ κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοσή τους όντας καταιγιστικός στα δύο τελευταία splits.

Η επόμενη δοκιμασία θα είναι και η τελευταία του εθνικού μας αγώνα. Τα πληρώματα θα κάνουν για δεύτερη φορά το Ελευθεροχώρι κυνηγώντας τους επιπλέον βαθμούς. Η κατάταξη της Super Sunday μέχρι στιγμής είναι: Οζιέ, Τάνακ, Νεβίλ, Έβανς, Φουρμό, Κατσούτα και Σόρντο. Στο WRC2 ο Πάγιαρι είναι ακόμη μπροστά έχοντας διαφορά 28,5 δευτερολέπτων από τον Βίρβες.