Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποστολή στο Παρίσι: Αυτό είναι το νέο Audi Q6 Sportback e-tron

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποστολή στο Παρίσι: Αυτό είναι το νέο Audi Q6 Sportback e-tron

ΝΕΑ

Αποστολή στο Παρίσι: Αυτό είναι το νέο Audi Q6 Sportback e-tron

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στην έκθεση στο Παρίσι για το alter ego της νέας Porsche Macan.

Advertisement
Advertisement

Πιστή στις εξαγγελίες της η Audi παρουσιάζει στο Παρίσι και το Σαλόνι Αυτοκινήτου την πιο σπορ εκδοχή του Q6, το Q6 Sportback e-tron. Που φυσικά και έχει πολλά κοινά με το ομώνυμο SUV αλλά ξεχωρίζει με την έντονη κλίση της οροφής του που του εξασφαλίζει ένα πιο δυναμικό παρουσιαστικό.

Στο οποίο συμβάλλει και το μειωμένο κατά 37 χιλιοστά ύψος του συγκριτικά με την έκδοση με το κλασικό αμάξωμα.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα και ένα συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26 (SUV: 0,28)

Advertisement
Advertisement

Την όλη εικόνα ολοκληρώνει η κλειστή, 3D μάσκα Singleframe σε συνδυασμό και με τους high tech προβολείς που δίνουν και εδώ το παρόν.

Το εσωτερικό ακολουθεί το στυλ του Q6 e-tron, με την τελευταία εκδοχή του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης του συστήματος infotainment που έχουν διαγώνιο 11,9 και 14,5 ιντσών αντίστοιχα, ενώ προαιρετικά μπορεί να υπάρχει και 3η οθόνη με διαγώνιο 10,9 ιντσών μπροστά από το συνοδηγό.

Οι χώροι αναμένονται άνετοι (μεταξόνιο 2.899 χιλιοστών) και σε ότι αφορά το εσωτερικό ύψος στο πίσω κάθισμα παρά την έντονη κλίση της οροφής. Όσο για το πορτμπαγκάζ η χωρητικότητά του ξεκινά από τα 511 και φτάνει έως και τα 1.373 λίτρα, ενώ υπάρχει και ένα frunk 64 λίτρων.

Advertisement

Από εκεί και πέρα υπάρχει αίσθηση πολυτέλειας και πλήρης εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας, υποβοήθησης (ADAS) και διασύνδεσης.

Η γκάμα του νέου Q6 Sportback e-tron περιλαμβάνει 2 πισωκίνητες και δύο τετρακίνητες εκδόσεις.

Advertisement

Η βασική πισωκίνητη έχει τη νέα μπαταρία των 83 kWh, αποδίδει 292 ίππους και χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ώρα 7,0 δεύτερα. Η αυτονομία εδώ είναι 545 χιλιόμετρα.

Το επίσης πισωκίνητο Q6 Sportback e-tron performance έχει τη μεγάλη μπαταρία των 100 kWh και 306 ίππους, που εξασφαλίζει μια αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 656 χιλιόμετρα. Όσο για την τιμή του 0-100 χλμ./ώρα είναι 6,6 δεύτερα με το Launch Control.

H εισαγωγική τετρακίνητη έκδοση quattro έχει επίσης τη μεγάλη μπαταρία, δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 387 ίππων και μπορεί να επιδείξει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δεύτερα

Advertisement

Ακόμα πιο γρήγορο (0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δεύτερα) είναι το κορυφαίο SQ6 Sportback e-tron, οι δύο ηλεκτροκινητήρες του οποίου αποδίδουν συνδυαστικά 489 ίππους (517 με Launch Control). Η αυτονομία του είναι 607 χιλιόμετρα (στάνταρ quattro 636).

Οι μηχανικοί της Audi έχουν κάνει αλλαγές και στην ανάρτηση του Q6 Sportback e-tron, πάντα σε σχέση με την έκδοση με το κλασικό αμάξωμα, προκειμένου να τονίσουν τον πιο σπορ προσανατολισμό του.

Το νέο Audi Q6 Sportback e-tron θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Στη Γερμανία οι τιμές του θα ξεκινούν από τις 65.900 ευρώ.