Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα λέτε αξίζει η McLaren-Mercedes MP4-21 του Λιούις Χάμιλτον;

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα λέτε αξίζει η McLaren-Mercedes MP4-21 του Λιούις Χάμιλτον;

ΝΕΑ

Πόσα λέτε αξίζει η McLaren-Mercedes MP4-21 του Λιούις Χάμιλτον;

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία βγαίνει το μονοθέσιο F1 που εν πολλοίς βοήθησε τον Βρετανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι δημοπρασίες αυτοκινήτων πληθαίνουν, είναι σχετικά σπάνιο να βρίσκεις ένα γνήσιο μονοθέσιο Formula 1 να βγαίνει στο «σφυρί». Μία τέτοια περίπτωση είναι η συγκεκριμένη McLaren-Mercedes MP4-21 του 2006.

Σχεδιάστηκε από τον θρυλικό σχεδιαστή Άντριαν Νιούι, μάλιστα ήταν το τελευταίο μονοθέσιο που επέβλεψε ο Βρετανός πριν φύγει για τη Red Bull Racing.

Ο αριθμός πλαισίου του συγκεκριμένου μονοθεσίου είναι 21A-03 και έτρεξε σε τρία Grand Prix της F1 τη σεζόν του 2006, συγκεκριμένα στα πρώτα τρία, με τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Παρότι δεν κατέκτησε νίκες, η ιστορία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα, διότι ήταν αυτό με το οποίο ο Λιούις Χάμιλτον έπεισε στο 100% τον Ρον Ντένις να του δώσει συμβόλαιο.

Για την ακρίβεια, ο 21χρονος τότε Βρετανός έκανε δοκιμές με αυτή την MP4-21 στο Elvington και τη Jerez, πριν υπογράψει επίσημα με την McLaren-Mercedes τον Νοέμβριο του 2006.

Έπειτα, το μονοθέσιο αποθηκεύτηκε μέχρι που το 2019, η McLaren Racing Heritage το επανέφερε στην αρχική του κατάσταση. Λέγεται, ότι είναι ένα από τα ελάχιστα μονοθέσια F1 που έχει οδηγήσει ο Χάμιλτον και δεν ανήκουν σε κάποια έκθεση.

Advertisement

Εν αντιθέσει με άλλα μονοθέσια F1, το συγκεκριμένο διατηρεί τον ορίτζιναλ ατμοσφαιρικό V8 της Mercedes-Benz με χωρητικότητα 2,4 λίτρα και απόδοση 750 ίππους στις 19.000 σ.α.λ. Συνεργάζεται με 7τάχυτο ημι-αυτόματο κιβώτιο, με τις αλλαγές ως γνωστόν να γίνονται από τα paddles του τιμονιού.

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s διαθέτει άμεσα την McLaren-Mercedes MP4-21 και η τιμή αναμένεται να φτάσει τα περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπρασία λήγει στις 16 Αυγούστου.

Advertisement