Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο της Jaguar γλιτώνει από τη… σκούπα;

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο μοντέλο της Jaguar γλιτώνει από τη… σκούπα;

ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο της Jaguar γλιτώνει από τη… σκούπα;

ΝΕΑ

Η JLR προχωρά σε δραματικές περικοπές στη γκάμα της, διακόπτοντας -έως το τέλος του έτους- την παραγωγή 5 μοντέλων!

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar Land Rover (JLR) θα ενισχύσει το περιθώριο κέρδους της αφού κόψει πέντε μοντέλα με «σχεδόν μηδενική κερδοφορία» φέτος, είπε στους επενδυτές ο CEO Άντριαν Μάρντελ.

Και τα πέντε αυτοκίνητα, που θα… καρατομηθούν είναι Jaguar. Τα μοντέλα είναι το μεσαίο σεντάν XE, το μεγάλο σεντάν/στέισον βαγκον XF, το σπορ F-Type, το συμπαγές SUV E-Pace και το ηλεκτρικό SUV I-Pace,

Το μεσαίο SUV F-Pace θα είναι το μόνο Jaguar που θα παραμείνει στην παραγωγή, από την τρέχουσα γκάμα της μάρκας, καθώς κινήθηκε εμπορικά σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar στρέφεται προς το να γίνει μια πολυτελής μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών με το πρώτο της EV νέας γενιάς που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο. Η μάρκα θα αποκαλύψει μια ιδέα για το αυτοκίνητο στις ΗΠΑ, μια από τις βασικές αγορές της, φέτος.

Η Jaguar σχεδιάζει να λανσάρει τρία νέα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Θα κατασκευαστούν σε μια πλατφόρμα που ονομάζεται Jaguar Electrified Architecture (JEA).

«Καταργούμε πέντε προϊόντα, όλα χαμηλότερης αξίας. Κανένα από αυτά δεν είναι οχήματα από τα οποία κερδίσαμε χρήματα, επομένως τα αντικαθιστούμε με νέα οχήματα σε νέες αρχιτεκτονικές», επιβεβαίωσε ο Μάρντελ.

Advertisement

Η JLR θα λανσάρει έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων τα τρία θα είναι Jaguar.