Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 3008 2024

Νέο Peugeot E-3008: Άλμα και στα ηλεκτρικά!

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot E-3008: Άλμα και στα ηλεκτρικά!

PEUGEOT 3008 2024

Νέο Peugeot E-3008: Άλμα και στα ηλεκτρικά!

PEUGEOT 3008 2024

Το νέο Peugeot E-3008 είναι η premium λύση για εκείνον που θέλει να τα έχει όλα. Ακόμη πιο λαμπερό, ακόμη πιο premium και καλύτερα εξοπλισμένο προσφέροντας ότι πιο ολοκληρωμένο μπορεί να έχει στα χέρια του ο αγοραστής τη σύγχρονη εποχή. Γοητεία, συναίσθημα, υπεροχή.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι τυχαίο πως η Peugeot στοχεύει να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Όμως πιστεύει πως κάθε πελάτης, στο προσωπικό του ταξίδι προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, μπορεί να βρει τη σωστή πρόταση με βάση πάντα τις υπέρογκες ανάγκες του.

Η πλήρης εναρμόνιση της STELLANTIS οπότε και της Peugeot ειδικότερα με την ηλεκτροκίνηση και τις προηγμένες τεχνολογίες που απορρέουν, βρίσκουν την ιδανική εφαρμογή τους, μια και για το γαλλικό μοντέλο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για την ηλεκτρική έκδοση με τον κωδικό Peugeot E-3008.

Με ένα πιο ελκυστικό και αεροδυναμικό αμάξωμα (coupe κατάληξη οροφής), η Peugeot προχώρησε στην δημιουργία της 3ης και πολύ εντυπωσιακής γενιάς του 3008. Η ηλεκτρική εκδοχή του αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot E-3008 έχει πολλά και διαφορετικά ταλέντα, αλλά σίγουρα ένα από τα δυνατά του σημεία είναι αναμφίβολα η άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης κάθονται αρχοντικά στα νέα αναπαυτικά και προσεκτικά σχεδιασμένα καθίσματα, δεν ακούν θορύβους και απολαμβάνουν την ηρεμία σε κάθε είδους διαδρομή.

Το νέο Peugeot E-3008 περνά στο επόμενο στάδιο χάρη στη νέα πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis. Αυτή σχεδιάστηκε προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη ηλεκτρική απόδοση στην κατηγορία, την χαμηλότερη κατανάλωση, μόλις 14,3 kwh, την μεγαλύτερη αυτονομία η οποία ανέρχεται έως 680 km παρακαλώ, αλλά και τον εξαιρετικά γρήγορο χρόνο φόρτισης (100 km μέσα σε 10 λεπτά της ώρας), την οδηγική απόλαυση, την συνολική αποδοτικότητα και ένα ευρύ φάσμα συνδεδεμένων υπηρεσιών.

Το νέο Peugeot E-3008 που κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Sochaux, υιοθετεί ηλεκτρικό κύκλωμα 400V, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα φόρτισης σε ταχυφορτιστή DC σε μόλις 30 λεπτά (20-80%), αλλά και μεγάλη αυτονομία όπως ήδη αναφέραμε, με τη μεγάλη μπαταρία των 98 kWh.

Advertisement

Το νέο Peugeot Ε-3008, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις επιλογές κινητήριων συνόλων, ικανές να ανταποκριθούν ιδανικά σε ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών αναγκών: Έχουμε και λέμε, Ε-3008 με 210 ίππους, Ε-3008 Dual Motor AWD με τετρακίνηση και 320 ίππους, Ε-3008 long range με μεγάλη αυτονομία και 230 ίππους. Για όλους υπάρχει τελικά επιλογή…

Σημειώστε επίσης, πως το νέο Peugeot E-3008 διαθέτει λειτουργία V2L (Vehicle to Load), η οποία προσφέρει στον οδηγό και στους επιβάτες τη δυνατότητα τροφοδοσίας με ρεύμα εξωτερικών ηλεκτρικών συσκευών για μεγάλη ευκολία και άνεση.

Advertisement

Ο οδηγός του νέου και εξαιρετικού Peugeot E-3008 έχει στη διάθεσή του τρία διαφορετικά οδηγικά προφίλ (Normal, Eco, Sport), τα οποία αυξάνονται σε 4 στην τετρακίνητη έκδοση (4WD mode) και ρύθμιση της αναγεννητικής πέδησης σε 3 επίπεδα με τα έξυπνα λειτουργικά paddles που βρίσκονται τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι.

Από εκεί και πέρα, το νέο πλαίσιο, με το τέλειο ζύγισμα και την τοποθέτηση των τροχών στις άκρες του αμαξώματος προσφέρει τι άλλο από εξαιρετικό κράτημα. Σε αυτό βεβαίως σημαντικό ρόλο παίζει και το χαμηλό κέντρο βάρους, λόγω θέσης και χαμηλού ύψους της μπαταρίας.

Τελικά όλα τα σκέφτηκαν εκεί στη Peugeot. Ακόμη και με ποιον τρόπο θέλει να κινηθεί ανά πάσα στιγμή ο οδηγός, σπορ, ήρεμα, οικονομικά, άνετα, κτλ. Το νέο Peugeot E-3008 κλείνει το μάτι σε όσους δεν πίστεψαν στις ικανότητες των ηλεκτρικών SUV. To σίγουρο είναι πως τους έχει ήδη μεταπείσει το νέο γαλλικό fastback SUV.

Advertisement