Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: To νέο σήριαλ με το robotaxi, οδηγεί σε limit down!

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: To νέο σήριαλ με το robotaxi, οδηγεί σε limit down!

ΝΕΑ

Tesla: To νέο σήριαλ με το robotaxi, οδηγεί σε limit down!

ΝΕΑ

Ο αριθμός 8 είναι ο τυχερός στην κινεζική κουλτούρα, αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για τον Ίλον Μασκ.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla αντιμετωπίζει νέα πρακτικά και όχι μόνο προβλήματα, καθώς η προγραμματισμένη κυκλοφορία του πολυδιαφημισμένου robotaxi φαίνεται να έχει αναβληθεί.

Μια έκθεση υποστηρίζει ότι η παρουσίαση δεν θα γίνει πριν από τον Οκτώβριο, καθώς η Tesla χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κατασκευάσει τα πρωτότυπα. Οι μετοχές της αμερικανικής εταιρείας έπεσαν σχεδόν 10% μετά τη δημοσίευση της είδησης, μειώνοντας την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κατά περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Απρίλιο, όταν όλοι περίμεναν ότι η Tesla θα ανακοινώσει το ηλεκτρικό μοντέλο αξίας 25.000 δολαρίων, μια αναφορά του Reuters ισχυρίστηκε ότι η Tesla είχε ήδη εγκαταλείψει τα σχέδια. Αντίθετα, θα επικεντρωνόταν σε ένα robotaxi, ένα θέμα πολύ αγαπητό στον Ίλον Μασκ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla επιτέθηκε στο πρακτορείο Reuters και αμέσως ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα αποκαλύψει ένα robotaxi στις 8 Αυγούστου.

Advertisement
Advertisement

Ήταν αυτή μια βιαστική κίνηση ως απάντηση στο άρθρο του Reuters ή ήταν μια προγραμματισμένη ανακοίνωση; Η ημερομηνία της 8ης Αυγούστου (8/8) είναι σημαντική στην κινεζική κουλτούρα, με το οκτώ να θεωρούνται ο πιο τυχερός αριθμός. Ο Μασκ φάνηκε να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία, προσθέτοντας ότι η αποκάλυψη του robotaxi θα γίνει στις 8/8 της χρονιάς του δράκου, μια άλλη αναφορά στην καλή τύχη. Η αποκάλυψη του robotaxi στις 8 Αυγούστου φάνηκε να δείχνει ότι η Tesla σχεδίαζε αυτή την κίνηση.

Σύμφωνα, όμως, με το Bloomberg, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Οκτώβριο, επιτρέποντας στους υπεύθυνους που εργάζονται στο project να κατασκευάσουν περισσότερα πρωτότυπα robotaxi.

Η δημοσιογραφική αυτή πληροφορία δεν έχει σχολιαστεί επισήμως από την Tesla, αναφέρεται, όμως, ότι υπάρχει εσωτερική ενημέρωση στην εταιρεία, για τη νέα αναβολή της εκδήλωσης.