Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο καινούργιο VW ID.3 GTX και οι νέες εκδόσεις ID.3 και ID.5 στην Ελλάδα (+τιμές)

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο καινούργιο VW ID.3 GTX και οι νέες εκδόσεις ID.3 και ID.5 στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Tο καινούργιο VW ID.3 GTX και οι νέες εκδόσεις ID.3 και ID.5 στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του δυναμικού ID.3 GTX και της έκδοσης ID.3 Pure στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το ID.3 GTX αποτελεί την πιο δυναμική έκδοση του μοντέλου το οποίο φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα και αποδίδει 210 kW (286 ίππους) με μέγιστη ροπή 545 Nm.

Το σπορ μοντέλο επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 79 kWh προσφέρει έως και 603 χιλιόμετρα αυτονομίας και η οποία μπορεί να φορτιστεί σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC με έως 185 kW. Με αυτή την ισχύ, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί ξανά από το 10 στο 80% σε περίπου 26 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το ID.3 GTX ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις του ID.3 υιοθετώντας μια διαφορετική σχεδίαση με ξεκάθαρη αναφορά στην οικογένεια GTX.

Η κομψή και σπορ σχεδίαση του νέου ID.3 GTX δεν είναι εμφανής μόνο εξωτερικά, αλλά συνεχίζεται και στο εσωτερικό.

Το ταμπλό με τις χαρακτηριστικές για το GTX χρωματικές πινελιές καθώς και τα λογότυπα GTX στα καθίσματα και στο τιμόνι δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Αναβαθμισμένα ID.3 Pro & ID.3 Pro S

Έναν χρόνο μετά την αναβάθμιση του, το ηλεκτρικό hatchback δέχεται περαιτέρω βελτιώσεις αφού διαθέτει τώρα την επόμενη γενιά λογισμικού (ID. Software 5.0) και infotainment, καθώς και βελτιωμένη φιλοσοφία χειρισμού.

Advertisement

Ένα νέο και πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η θερμική προετοιμασία της μπαταρίας υψηλής τάσης για ταχυφόρτιση σε όλες τις εκδόσεων ID.3 που διασφαλίζει ότι πριν από την επόμενη στάση φόρτισης DC η θερμοκρασία της μπαταρίας φθάνει στο επιθυμητό επίπεδο, κάτι που επιτρέπει πιο γρήγορη φόρτιση για όσους βρίσκονται εν μέσω ενός μεγάλου ταξιδιού.

Αυτό συμβάλλει στη μείωση του χρόνου φόρτισης κατά αρκετά λεπτά, ιδίως το χειμώνα. Χάρη σε αυτή την λειτουργία και σε μακρινά ταξίδια με μία ή περισσότερες στάσεις φόρτισης, η μπαταρία του ID.3 τροφοδοτείται το συντομότερο δυνατό με ηλεκτρική ενέργεια.

Όταν είναι ενεργή η λειτουργία Electric Vehicle Route Planner, η προετοιμασία ξεκινά αυτόματα καθ’ οδόν για τον επόμενο σταθμό ταχεία φόρτισης – η λειτουργία μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας το μενού φόρτισης στο σύστημα infotainment.

Advertisement

Νέες εισαγωγικές εκδόσεις ID.3 Pure & ID.5 Pure

H εισαγωγική έκδοση ID.3 Pure ενσωματώνεται στη γκάμα του ID.3, αποτελώντας μια νέα πιο προσιτή πρόταση στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Με μπαταρία ιόντων λιθίου 52 kWh, το ID.3 Pure αποδίδει 125 kW (170 ίππους) και 310 Nm ροπής, παρέχοντας αυτονομία έως 388 χιλιόμετρα (μεικτός κύκλος WLTP).

Σε έναν σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος, το ID.3 Pure φτάνει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 145 kW και μπορεί να φορτιστεί στο 10%-80% του περιεχομένου της σε λιγότερο από 31 λεπτά.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής ανέρχεται στις 27.500 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας την επιδότηση των 9.000 ευρώ, συν 2.000 ευρώ από την απόσυρση που προσφέρει το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

Η μικρή μπαταρία με καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο 52 kWh θα είναι πλέον διαθέσιμη και στο ID.5.

H εισαγωγική έκδοση έχει προβλεπόμενη αυτονομία 370 χιλιόμετρα στον μεικτός κύκλο WLTP, με τον ηλεκτροκινητήρα που είναι εγκατεστημένος στον πίσω άξονα να παράγει 125 kW (170 ίππους).

Επιπλέον το ID.5 Pure θα είναι διαθέσιμο και στην έκδοση More σε πάρα πολύ ανταγωνιστική τιμή, με 2.000 ευρώ επιπλέον της έκδοσης Pure, ενώ η αξία του εξοπλισμού είναι 6.634 ευρώ.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής ανέρχεται στις 37.900 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας την επιδότηση των 9.000 ευρώ συν τα 2.000 ευρώ της απόσυρσης που προσφέρει το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

To κορυφαίο ID.3 GTΧ κοστίζει από 38.900 ευρώ με την επιδότηση των 9.000 ευρώ και επιπλέον τις 2.000 ευρώ της απόσυρσης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.