Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Pirelli στο Goodwood: Μία νέα εποχή ελαστικών

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Pirelli στο Goodwood: Μία νέα εποχή ελαστικών

ΝΕΑ

Η Pirelli στο Goodwood: Μία νέα εποχή ελαστικών

ΝΕΑ

Η συνδεσιμότητα και η βιωσιμότητα είναι οι λέξεις-κλειδιά της Pirelli στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή ελαστικών.

Advertisement
Advertisement

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε αισθητήρες που συλλέγουν και μεταδίδουν πληροφορίες, με τα ελαστικά να κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας προηγμένα υλικά που είναι πιστοποιημένα από ανεξάρτητους τρίτους.

Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν μέρος μιας μακράς ιστορίας που ξεκίνησε πριν από κάποιο καιρό και τώρα ενημερώνεται με δύο νέα κεφάλαια.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το Pirelli Cyber Tyre: το σύστημα της Pirelli που βασίζεται σε αισθητήρες που για πρώτη φορά επιτρέπουν στα ελαστικά να «μιλούν» με τα συστήματα ελέγχου της σταθερότητας του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των ABS, ESP και traction control.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες που παρέχονται από τους αισθητήρες χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν καλύτερη απόδοση καθώς και ασφάλεια. Αυτή η τεχνολογία θα υιοθετηθεί για πρώτη φορά από το Pagani Utopia.

Εκτός από την καλύτερη συνδεσιμότητα, αυτή η νέα εποχή των ελαστικών θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο περιβάλλον.

Η Pirelli συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη, εισάγοντας νέα υλικά που αντικαθιστούν αυτά με προέλευση από ορυκτά καύσιμα, και παρέχοντας πιστοποίηση από τρίτους που τεκμηριώνει την προέλευση, την ανιχνευσιμότητα και τη χρήση αυτών των υλικών.

Advertisement

Ένα βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η επιλογή χρήσης μόνο φυσικού καουτσούκ που έχει πιστοποιηθεί από το FSC (Forest Stewardship Council) σε όλα τα εργοστάσια της Pirelli στην Ευρώπη μέχρι το 2026.

Η διαχείριση των δασών σύμφωνα με το πρότυπο FSC εφαρμόζει αυστηρά πρότυπα που απαιτούν τη διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας και την οικονομική ωφέλεια των τοπικών εργαζομένων και κοινοτήτων.

Advertisement

Μια ευρεία επιλογή κορυφαίων οχημάτων της Jaguar Land Rover θα χρησιμοποιεί ελαστικά Pirelli που περιέχουν πιστοποιημένα από το FSC υλικά, με την ομάδα JLR να ανακοινώνει σήμερα μια συμφωνία προμήθειας με την Pirelli για αυτά τα προϊόντα.