Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Αυτά είναι τα Sprint το 2025

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Αυτά είναι τα Sprint το 2025

FORMULA 1

F1: Αυτά είναι τα Sprint το 2025

FORMULA 1

Η F1 έδωσε στη δημοσιότητα τα 6 Grand Prix τα οποία θα φιλοξενήσουν αγώνα Sprint για το 2025. Επιστρέφει το Βέλγιο, εκτός η Αυστρία.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα οι 6 αγώνες με Sprint θα είναι: το κινεζικό GP, το GP του Μαϊάμι, το βελγικό GP, το GP των ΗΠΑ (COTA), το GP του Σάο Πάολο και το GP του Κατάρ.

Η μεγάλη αλλαγή αφορά στο Red Bull Ring το οποίο για πρώτη φορά από το 2022 δεν θα φιλοξενήσει αγώνα Sprint. Αντιθέτων το Βέλγιο επιστρέφει σε Sprint τριήμερο (όπως το 2023) ενώ το Ιντερλάγκος θα φιλοξενήσει το 5ο του Sprint από το 2021.

Οι αλλαγές έγιναν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπήρχαν διαδοχικοί αγώνες με Sprint στο πρόγραμμα. Βλέπετε η δομή ενός Sprint τριημέρου είναι διαφορετική και θέτει στις ομάδες μία ιδιαίτερη πρόκληση.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η F1 θεωρεί την παρούσα μορφή των Sprint τριημέρων επιτυχημένη. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του σπορ, η τηλεθέαση των τριημέρων αυτών ήταν μεγαλύτερη από ότι των κλασικών τριημέρων.

Επιπλέον η F1 σκοπεύει να διατηρήσει τον διαχωρισμό του Sprint από τον κυρίως αγώνα, κάτι που παγιώθηκε φέτος με τις τελευταίες αλλαγές στους κανονισμούς. Υπενθυμίζουμε ότι οι κατατακτήριες για το Sprint διεξάγονται το απόγευμα της Παρασκευής στην θέση του FP2.

Το Sprint λαμβάνει χώρα το πρωί του Σαββάτου, ενώ το απόγευμα διεξάγονται οι κατατακτήριες για τον κυρίως αγώνα. Το αποτέλεσμα του Sprint δεν επηρεάζει την θέση εκκίνησης για τον κυρίως αγώνα.