Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φαντάζεστε ένα αγροτικό με 6 θέσεις;

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φαντάζεστε ένα αγροτικό με 6 θέσεις;

ΝΕΑ

Φαντάζεστε ένα αγροτικό με 6 θέσεις;

ΝΕΑ

Στην εποχή που τα pickup είναι πιο ογκώδη από ποτέ, μία εταιρεία σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί με περισσότερα καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Είναι ευρέως γνωστό, ότι στις ΗΠΑ τα pickup είναι μαζί με τα SUV, η δημοφιλέστερη κατηγορία. Για αυτό, ορισμένες εταιρείες αναλογίζονται πως θα μπορούσαν να προσφέρουν στους πελάτες τους το «όλα σε ένα».

Για να το κάνεις αυτό με ένα pickup, φυσικά χρειάζεσαι περισσότερα καθίσματα, άρα και μία πιο ευρύχωρη καμπίνα για να φιλοξενούνται πάνω από τρία άτομα.

Η καμπίνα του κόνσεπτ Ram 1500 Revolution

Για αυτό, η Ram κατέθεσε μία νέα ευρεσιτεχνία στο USPTO, η οποία προβλέπει μία τρίτη σειρά καθισμάτων σε μελλοντικό της pickup. Εκ πρώτης όψεως, το ντιζάιν στα σκίτσα θυμίζει έντονα το κόνσεπτ 1500 Revolution που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2023.

Advertisement
Advertisement

Επί της ουσίας, έχουμε να κάνουμε με αναδιπλούμενα καθίσματα που κολλάνε στην πλάτη της καρότσας, πριν πέσουν για να καθίσει ο επιβάτης. Μοιάζει πως θα βρίσκονται ακριβώς πίσω από τη δεύτερη σειρά, συνεπώς ο χώρος για ανθρώπους θα ήταν ελάχιστος.

Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια διαμόρφωση θα απαιτούσε ένα μακρύτερο αμάξωμα και μεταξόνιο, άρα η Ram θα έπρεπε να ενσωματώσει στο pickup τη διαμόρφωση Mega Cab.

Το σκίτσο της πατέντας που κατατέθηκε στο USPTO

Ακόμα και έτσι, μιλάμε για έξι καθίσματα το πολύ και όχι άνετα για τους περισσότερους, λόγω του ότι τα καθίσματα σε αυτά τα pickup είναι μεγάλα, συνεπώς ο ωφέλιμος χώρος για τα γόνατα αυτών που βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη σειρά είναι ελάχιστος.

Advertisement

Το κόνσεπτ Ram 1500 Revolution έχει πολλά χαρακτηριστικά που πιθανότατα να ήταν πιο χρήσιμα και θα ήταν πιο έξυπνο από την αμερικανική εταιρεία να αφοσιωθεί σε αυτά, πριν πάει σε κάτι τόσο περίπλοκο.

Η πίσω σειρά του κόνσεπτ Ram 1500 Revolution

Σε τελική ανάλυση, για αυτό υπάρχουν τα MPV, που εκ φύσεως είναι πολυμορφικά οχήματα. Τα pickup επιτελούν συγκεκριμένο ρόλο και για αυτό δεν μπορούν να γίνουν «όλα σε ένα».

Advertisement