Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η σπάνια Lamborghini που κυκλοφορεί στην Ελλάδα;

Ελλάδα 16:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η σπάνια Lamborghini που κυκλοφορεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ποια είναι η σπάνια Lamborghini που κυκλοφορεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η Aventador Miura 50th κατασκευάστηκε σε μόλις 50 μονάδες προς τιμήν των 50 χρόνων που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η Miura…

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Miura έχει ψηφιστεί ουκ ολίγες φορές ως ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στον κόσμο που τυχαίνει να είναι και από τα πιο σπάνια, καθώς ελάχιστα κυκλοφορούν.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που έγινε γνωστό στη χώρα μας, καθώς το είχε στην κατοχή του ο Σταμάτης Κόκοτας, έπειτα από δωρεά του Αριστοτέλη Ωνάση. Μάλιστα το συγκεκριμένο βρέθηκε παρατημένα και σε άθλια κατάσταση και τελικά πουλήθηκε στο εξωτερικό μέσω δημοπρασίας.

Παρά την σπανιότητα του, κυκλοφορεί ακόμα στην Ελλάδα και μάλιστα σε κατάσταση που θυμίζει αυτοκίνητα βιτρίνας.

Σε μόλις 50 μονάδες

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Miura έχει «δανείσει» το όνομά της και σε μία συλλεκτική έκδοση της Aventador που βγήκε για να τιμήσει τα 50 χρόνια της Miura. Πρόκειται για την Lamborghini Aventador LP700-4 Miura που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την 50η επέτειο της Miura και διατέθηκε σε πολύ ιδιαίτερους χρωματικούς συνδυασμούς που υπήρχαν στην πρώτη Miura.

Εκτός από τα χρώματα η σπάνια έκδοση διαθέτει μικρές αισθητικές αλλαγές από ανθρακονήματα, το λογότυπο «Miura 50th» στα καθίσματα, πινακίδα Limited Edition κ.ά. ενώ κατασκευάστηκαν μόλις 50 αυτοκίνητα.

Πού το είδαμε

Η σπάνια Aventador Miura 50th εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους.

Advertisement

Μία τέτοια Aventador σε πράσινο χρώμα κυκλοφορεί ανάμεσά μας και ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία. Πρόσφατα την είδαμε κατά τη διάρκεια του 1st Bull Run που διοργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Lamborghini στους δρόμους της Αττικής και κατάφερε, όπως διαπιστώσαμε, από όποιο μέρος περνούσε, να προκαλεί τα βλέμματα των περαστικών.