Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού θα βασιστεί το επόμενο Citroen C4;

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού θα βασιστεί το επόμενο Citroen C4;

ΝΕΑ

Πού θα βασιστεί το επόμενο Citroen C4;

ΝΕΑ

Κόντρα στο κοινό αίσθημα, κάποια πρωτότυπα όχι μόνο δεν είναι αδιάφορα, αλλά αποτελούν οδηγό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Το μελλοντικό Citroen C4 αναμένεται να… ξαναγεννηθεί, παίρνοντας μεγάλη επιρροή από τη φιλοσοφία του ριζοσπαστικού concept Oli και δίνοντας προτεραιότητα στην προσιτή τιμή και τη χρηστικότητα.

Το χάτσμπακ της οικογένειας C4 θα είναι έτοιμο για αντικατάσταση το 2026 ή το αργότερο το 2027, μετά από ένα faceliuft στη μέση της ζωής του αργότερα φέτος. Αυτή η ανανεωμένη έκδοση αναμένεται να παρουσιαστεί το προσεχές φθινόπωρο, στην Έκθεση του Παρισιού και θα περιλαμβάνει κάποιες αισθητικές, αλλά και λίγες τεχνικές αλλαγές, σε σχέση με το τρέχον μοντέλο.

Τι γίνεται, όμως, με την επόμενη γενιά και ποια θα είναι η επιρροή του μικροσκοπικού ηλεκτρικού πρωτότυπου Oli; Καταρχάς δεν είναι η πρώτη φορά, που το εν λόγω concept επιδρά στη σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής μάρκας, όπως επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής σχεδιασμού Πιέρ Λεκλέρκ.

Advertisement
Advertisement

«Μπορώ να πω ότι η πρόθεση με το Oli και το αυτοκίνητο που θα βγει στο δρόμο, είναι η λειτουργικότητα, η καινοτομία και η τιμή, η κινητικότητα για όλους. Όπως κάναμε, δηλαδή, με το νέο C3», υποστηρίζει ο αρχισχεδιαστής της Citroen.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές της επόμενης γενιάς του C4, είναι δεδομένο, όμως, ότι θα εκμεταλλευτεί τα οφέλη από τις συνεργασίες του ομίλου Stellantis με Κινέζους κατασκευαστές, κυρίως στην εξέλιξη μπαταριών. Σύμφωνα με στελέχη της μάρκας, η χημεία λιθίου-φωσφορικού σιδήρου, προκρίνεται λόγω κόστους και δοκιμασμένης αξιοπιστίας.