Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: To επετειακό Rimac Nevera

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: To επετειακό Rimac Nevera

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: To επετειακό Rimac Nevera

ΝΕΑ

Η εταιρεία hypercar του Μάτε Ρίματς κλείνει 15 χρόνια «ζωής» και τα γιορτάζει με μία σπέσιαλ έκδοση του Nevera.

Advertisement
Advertisement

Το 2009, ο περίφημος Μάτε Ρίματς ίδρυσε τη Rimac Automobili, παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο η κίνησή του να αποδειχθεί μία μεγαλειώδης αποτυχία. Fast-forward στο 2024, η κροατική εταιρεία έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τις απόλυτες επιδόσεις.

Πάνε περίπου τρία χρόνια από όταν το Rimac Nevera παρουσιάστηκε, με τα νούμερά του να προκαλούν ίλιγγο, αυξάνοντας παράλληλα τις προσδοκίες όλων. Αποδείχθηκε τελικά, ότι είχαμε να κάνουμε με το hypercar των απόλυτων επιδόσεων.

Θέλοντας λοιπόν ο Ρίματς και η αυτοκινητοβιομηχανία του να γιορτάσουν τα 15 χρόνια «ζωής» της, παρουσίασαν το Nevera 15th Anniversary Edition, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του εντός των επόμενων ημερών στο Goodwood, όπου το newsauto θα είναι παρόν.

Advertisement
Advertisement

Μόλις εννέα μονάδες της επετειακής έκδοσης θα βγουν από το εργοστάσιο. Η πρώτη θα έχει φινίρισμα σε μία ιδιαίτερη χάλκινη απόχρωση και ματ βαφή, χαρακτηριστικά που βλέπουμε πρώτη φορά σε Nevera.

Η διχρωμία είναι έντονη στα χαμηλότερα σημεία του αυτοκινήτου όπου είναι εμφανές το ανθρακόνημα με τη γυαλιστερή αντίθεση. Η σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου είναι μοναδική και έχουν διπλό χρώμα, ενώ ξεχωρίζει και το σήμα 15 Years Anniversary.

Το εσωτερικό του σπέσιαλ και limited edition Nevera έχει αρκετό χαλκό, με διάφορα επιφάνειές του να είναι βαμμένες με χαλκό (π.χ. ο επιλογέας ταχυτήτων) προσθέτοντας στο σύνολο μία εύληπτη ομοιομορφία.

Advertisement

Το λογότυπο one-of-nine και «2009-2024» είναι εμφανές στο υποβραχιόνιο, όπως και το «15» σε άλλα σημεία του εσωτερικού, υπενθυμίζοντας την επέτειο της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, τα καθίσματα είναι δερμάτινα στο χρώμα του χαλκού, αλλά η υπόλοιπη καμπίνα δέχεται φινίρισμα είτε σε έντονο μαύρο είτε σε λευκό, αναλόγως την προτίμηση του πελάτη.

Advertisement

Ο οποίος φυσικά και θα πρέπει να είναι αρκετά εύπορος για να αποκτήσει το Rimac Nevera 15th Anniversary Edition, διότι η τιμή του έχει οριστεί στα 2.350.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας όλα τα προαιρετικά του εξοπλισμού.

Η σπέσιαλ έκδοση του Nevera θα κάνει ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed 2024 και θα ακολουθήσει την εμβληματική ανάβαση. Το newsauto θα βρίσκεται εκεί, για να σας μεταφέρει το κλίμα και το παρασκήνιο του πιο συναρπαστικού ετήσιου event αυτοκινήτου.