Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η επένδυση της BYD στην Τουρκία

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η επένδυση της BYD στην Τουρκία

ΝΕΑ

Αυτή είναι η επένδυση της BYD στην Τουρκία

ΝΕΑ

Η ιστορική συμφωνία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τη γειτονική χώρα, φέρνει χρήμα και νέες θέσεις εργασίας.

Advertisement
Advertisement

H BYD θα επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εργοστάσιο, το οποίο αναμένεται να βρίσκεται στην επαρχία Μανίσα της Τουρκίας. Θα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 150.000 οχήματα ετησίως και αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2026. Η μονάδα παραγωγής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, θα απασχολεί περίπου 5.000 άτομα.

Ευτυχώς για την BYD, η Τουρκία είναι μέρος της Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι τα οχήματα που κατασκευάζει εκεί μπορούν να εξάγονται στην Ευρώπη, χωρίς πρόσθετους δασμούς.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε στον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ότι ο δασμός της τάξεως του 40% -με τον οποίο η Τουρκία ήθελε να προστατεύσει την εγχώρια Togg– θα καταργηθεί για τις μάρκες που επενδύουν στην τουρκική παραγωγή, κάτι που ακριβώς κάνει τώρα η BYD.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια οχήματα κατασκευάστηκαν στην Τουρκία πέρυσι, με περίπου το 70% να είναι επιβατικά αυτοκίνητα από μάρκες όπως η Hyundai, η Toyota, η Renault και η Ford. Είναι ενδιαφέρον ότι καμια ξένη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δημιουργήσει νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη χώρα από το 1997 και τη Honda.