Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Koenigsegg Jesko βάζει «φωτιά» στο δυναμόμετρο (+video)

Ελλάδα 6:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Koenigsegg Jesko βάζει «φωτιά» στο δυναμόμετρο (+video)

ΝΕΑ

Το Koenigsegg Jesko βάζει «φωτιά» στο δυναμόμετρο (+video)

ΝΕΑ

Το hypercar των ρεκόρ της σουηδικής εταιρείας προκαλεί για ακόμα μία φορά εντυπώσεις σε όλο το αυτοκινητικό στερέωμα.

Advertisement
Advertisement

Όταν ένα αυτοκίνητο πηγαίνει για δυναμομέτρηση, ανεξαρτήτως ίππων, περιμένεις να δεις πόσα άλογα αποδίδει στους τροχούς, μιας και η ιπποδύναμη στον στρόφαλο είναι γνωστή από το εργοστάσιο.

Ακόμα και εκεί όμως, το Koenigsegg Jesko ξεχωρίζει. Πρόσφατα, μπήκε στο δυναμόμετρο εν μέσω μίας επίσκεψης του καναλιού YouTube, «The Hamilton Collection».

Με 1.600 ίππους και μέγιστη ροπή 1.500 Nm, βάσει στροφαλοφόρου και μετρήσεων της Koenigsegg, το Jesko έδειξε 1.616 ίππους στους τροχούς, περισσότερους ακόμα και από ό,τι υπολόγιζε η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Είναι δύσκολο να πεις «Λογικό» ακούγοντας πως η ιπποδύναμη στους τροχούς είναι υψηλότερη από αυτή στο στρόφαλο, ωστόσο μπορεί να υποτιμούμε το 9τάχυτο κιβώτιο Light Speed και το απόβαρο που είναι μόλις 1.390 κιλά.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, έχουμε να κάνουμε με έναν εκ των τριών ισχυρότερων V8 όλων των εποχών (5 λίτρα χωρητικότητα) ο οποίος σε συνδυασμό με την απίθανη αεροδυναμική του Jesko (0,278 Cd), έκανε επίδοση ρεκόρ ολοκληρώνοντας τα 0-400 χλμ./ ώρα σε μόλις 27,83 δευτερόλεπτα!

Φυσικά, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση που λέει ότι η Koenigsegg δηλώνει επίτηδες μικρότερα νούμερα στην ιπποδύναμη του στροφαλοφόρου, ώστε να μπορεί να εντυπωσιάζει σε τέτοιες περιστάσεις. Όπως και να έχει, είναι… ψαρωτικό.