Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To newsauto στο Goodwood: Αυτό είναι το νέο Honda Prelude

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To newsauto στο Goodwood: Αυτό είναι το νέο Honda Prelude

ΝΕΑ

To newsauto στο Goodwood: Αυτό είναι το νέο Honda Prelude

ΝΕΑ

H Honda επιβεβαίωσε ότι στο εφετινό Goodwood Festival of Speed θα παρουσιάσει το πρωτότυπο του καινούργιου Prelude το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται και πάλι στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η εκδήλωση στο Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11-14 Ιουλίου, θα έχει και ένα ιδιαίτερης σημασίας νέο μοντέλο, ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει ιστορία στη Honda.

Δεν είναι άλλο από το Prelude, το μοντέλο το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1978 στην ιαπωνική αγορά και έναν χρόνο αργότερα (1979) άρχισε να πωλείται και στις υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και η ευρωπαϊκή.

Είναι το μοντέλο το οποίο εν πολλοίς έθεσε τις βάσεις για τα μετέπειτα σπορ και sports car μοντέλα της, αλλά και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών σε οχήματα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, εφέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Insight το πρώτο μοντέλο της με σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα. Αυτό έγινε το 1999 και έδειξε στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία την καινοτόμα σκέψη των ανθρώπων της Honda για ακόμα μία φορά.

Δύο χρόνια αργότερα από τότε, το 2001, οι άνθρωποι της εταιρείας θα σταματήσουν την παραγωγή του Prelude επειδή έκριναν ότι οι πωλήσεις του δεν ήταν αυτές που ήθελαν.

Στις ημέρες, πλέον. Με την ευκαιρία της επετείου των 25 ετών από την εμφάνιση του Insight τα στελέχη της Honda αποφάσισαν να συνδυάσουν τις συνθήκες των μοντέλων τους. Πώς;

Advertisement

Με το να παρουσιάσουν στο εφετινό Goodwood Festival of Speed το πρωτότυπο του νέου Prelude που θα διαθέτει το σύστημα υβριδικής διάταξης e:HEV και το οποίο θα πωλείται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μια στιγμή! Δηλαδή, το καινούργιο Prelude δεν θα είναι ένα όχημα επιδόσεων (τουλάχιστον); Όχι. Τουλάχιστον στην αρχή. Γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα αποφασίσουν να πράξουν αργότερα οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement

Η έκτη γενιά του μοντέλου, στην ως τώρα ιστορία του, θα βασίζεται στο πάτωμα του Civic αλλά θα έχει τρίθυρο coupe αμάξωμα, τιμώντας την παράδοσή του. Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο στην έκθεση Japan Mobility Show η οποία έγινε στο Τόκιο.

Τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης να γίνει το ίδιο και το Goodwood είναι το καταλληλότερο μέρος να συμβεί αυτό, καθώς στη Βρετανία υπήρχε το τελευταίο εργοστάσιό της παραγωγής αυτοκινήτων της το οποίο έκλεισε το καλοκαίρι του 2021.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Prelude. Εκτιμάται ότι το καινούργιο μοντέλο θα έχει τον δίλιτρο e:HEV κινητήρα που τοποθετείται στο Civic και στο CR-V και αποδίδει συνολικά 184 ίππους.

Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφίες από το πρωτότυπο μαζί με το μοντέλο της πρώτης γενιάς, όπως και με αρχικό Insight και το NSX για να τονίσει την ιστορία αλλά και να το διασυνδέσει με μερικά από τα κορυφαίας τεχνολογίας οχήματά της.

Ο Τομόγιουκι Γαμάγκαμι, Αρχιμηχανικός της Honda, δήλωσε σχετικά: «Το καινούργιο Prelude δεν σηματοδοτεί μόνο το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην εμπλοκή μας με την τεχνολογία υβριδικής διάταξης κινητήρων. Επίσης, είναι και ένα δημιούργημά μας το οποίο δείχνει την πρωτοπορία μας έρευνας και εξέλιξης σε αυτόν τον τομέα.

»Επιπλέον, το Prelude καταδεικνύει πόσο σημαντικοί είναι οι υβριδικής διάταξης κινητήρες στη στρατηγική εξηλεκτρισμού των μοντέλων μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευσή μας να κατασκευάζουμε όλα τα καινούργια αυτοκίνητά μας από το 2040 και έπειτα τα οποία να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα, είτε με μπαταρίες είτε με κυψέλες καυσίμου».